Tornar

Butaques vermelles d'un cinema.

Els animals de les grans pel·lícules

Una nova edició del Club dels llunàtics i les llunàtiques on conèixer les curiositats dels animals més rellevants del món del cinema.

Alguna vegada us heu plantejat quin és el grau de realitat o de ficció dels animals que apareixen a pel·lícules com Jurassic Park, Jaws o King Kong? La ciència-ficció juga un paper interessant en la percepció de la fauna des de la nostra infantesa, però hi ha moltes incongruències, punts de vista i dades que es poden qüestionar o corroborar en l'àmbit científic. El 15 de juny una nova edició del Club dels llunàtics i llunàtiques obre les portes al debat per endinsar-vos de ple en les curiositats dels animals i del món cinematogràfic. 

Durant aquesta sessió us remuntareu a moltes de les espècies que hi ha a la col·lecció del Museu de les Ciències Naturals de Barcelona: lleons, llops, insectes, serps… Recordeu algun d’aquests animals que apareixen en pel·lícules reconegudes? A més, la trobada comptarà amb la participació del director del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, Àngel Sala, i la moderació de l'arqueòleg i naturalista Jordi Serrallonga. Durant el debat hi haurà respostes a preguntes tan diverses com quina és la raó per la qual els velociraptors de Jurassic Park no tenen plomes o si existeixen criatures tan grans com el tauró de Jaws, per exemple. 

El debat es durà a terme a la zona dels Grans Animals de l’exposició permanent Planeta Vida. Aquesta activitat vol recuperar la tradició del Club dels llunàtics i les llunàtiques, una tertúlia sobre actualitat científica que es feia a la biblioteca de l’antiga seu del Museu, al parc de la Ciutadella i on s’aprofundia amb tota mena de temàtiques i àmbits. 

Tota la informació d’aquesta activitat en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 08 Juny 2023
  • Comparteix