Tornar

Imatge gràfica de la nova temporada d'Apropa Cultura

Una temporada d'Apropa Cultura dedicada al sensellarisme

Es vol combatre la invisibilització de les persones en situació de sense llar, sensibilitzar la societat i crear espais culturals més inclusius.

Apropa Cultura és una xarxa que vol fer accessible l'oferta cultural a les persones en situació de vulnerabilitat. En formen part programadors culturals i entitats socials i de la salut. Aquest 21 d'octubre s'ha donat el tret de sortida a la temporada 2022-2023, una temporada que estarà centrada en les persones en situació de sense llar. L'objectiu: combatre la seva invisibilització, sensibilitzar la societat i crear espais culturals més inclusius. El lema: #LaLlarDeTotes.

Al programa hi participen 160 equipaments culturals de 45 municipis catalans, entre els quals Barcelona. Entre les activitats previstes hi ha una Jornada d'Accessibilitat i Diversitat (al MACBA el 20 de febrer), formacions sobre sensellarisme (entre novembre del 22 i febrer del 23), un cicle de xerrades en línia (els mesos de març i abril de l'any vinent), i un projecte en col·laboració entre equipaments culturals de la xarxa Apropa Cultura i la XAPSLL. També s'impulsarà un projecte pilot de funcions matinals per a públics que, per les seves característiques i necessitats, sovint poden no sentir-se còmodes o no poden assistir a les mateixes funcions que el públic general. Des de la xarxa es manifesta: "Creiem que la cultura és clau per la seva capacitat d'establir vincles, generar relacions sostenibles i obrir noves possibilitats. Treballarem contra l'estigma, la discriminació i l'exclusió dels sensellarisme en col·laboració amb els equipaments culturals i les entitats socials que hi treballen". I s'afegeix: "La cultura pot acompanyar les persones en situació de sense llar, perquè no només es tracta de sobreviure, sinó d'obrir la possibilitat a viure vides significatives, plenes i en comunitat".

Apropa Cultura va néixer l'any 2006, i en aquests 16 anys més de 160 equipaments culturals s'han adherit a la xarxa i obren les seves portes a les persones usuàries de més de 1.600 entitats socials i de la salut.

Per a més informació, cliqueu aquí.

 

 

Data de publicació: Divendres, 21 Octubre 2022
  • Comparteix