Tornar

El nom del festival en lletres tridimensionals i amb l'espai exterior com a fons serveix per anunciar la cita

En aquest teatre es parla francès

Tres escenaris barcelonins acullen els muntatges de la nova edició d'una mostra teatral en la llengua de Molière.

El que segurament és el mot més conegut (i positiu) de la llengua francesa, Oui, dona nom a un festival que porta fins als escenaris barcelonins tot de produccions i creacions teatrals en aquest idioma. Si voleu practicar-lo, entre el 28 de gener i el 17 de febrer, trobareu un seguit de textos i artistes de la màxima qualitat que, això sí, parlen en français.

Enguany, l'Institut Français de Barcelone, la sala Dau al Sec i el Reial Cercle Artístic (a més d'un escenari de Castelldefels) seran les tres seus barcelonines de l'Oui! Festival de theâtre en français de Barcelone, que programa representacions, però que acollirà també xerrades i taules rodones.

El plat fort, però, són creacions teatrals com L'insolent Roland Garros, una obra d'Eric Bouvron i Vincent Roca que veurem el divendres, 27, a l'Institut Français. Al mateix espai es podrà veure, el dimarts, 31 de gener, Salina, les trois exils, un text de Laurent Gaudé. Torneu al mateix escenari el dijous, 2 de febrer i, a Revanche, una obra de Marjorie Fabre, veureu com tots els éssers exclosos i rebutjats s'alien per donar-li la volta a tot plegat. Divendres, 3 de febrer, serà el moment de veure, també a l'Institut Français, Le village de l'allemand, adaptació escènica d'una novel·la de Boualem Sansal sobre tres moments de la Història: l'Holocaust, la guerra dels anys 90 a Algèria i la situació dels suburbis francesos actuals.

També al Poble-sec, a la sala Dau al Sec, sentireu parlar francés des de l'escenari. Començaran revisant els dies 1 i 2 de febrer la història de Les époux, un muntatge que se centra en el matrimoni format pel dictador Nicolae Ceaucescu i Elena Petresco, la seva esposa i que va escriure David Lescot. No marxeu gaire lluny, perquè el 5 de febrer el mateix escenari acull Broken, tot un cant a la vida que parla, fent servir teatre, música i vídeo, de vides d'artistes i de destins que s'esmicolen. Humor i profunditat són les principals característiques del muntatge.

Finalment, el Reial Cercle Artístic, al centre de la ciutat, esdevé un teatre per acollir, el dissabte, 4 de febrer, Voltaire - Rousseau, una obra de Jean-François Prévand en la qual tots dos pensadors miraran d'esbrinar qui ha estat l'autor d'un libel anònim que acusa Rousseau d'haver abandonat els seus fills. Recordeu que la programació teatral s'acompanya de moltes activitats paral·leles que s'anunciaran pròximament.

Si voleu veure bon teatre en francès, no us perdeu l'Oui! Festival de theâtre en français de Barcelone, però abans consulteu al web la programació completa.

Data de publicació: Dimarts, 24 Gener 2023
  • Comparteix