Tornar

Platja del Somorrostro

Arriba l’estiu al Centre de la Platja

El juny i el juliol, l’espai de la platja de Somorrostro organitza activitats al voltant de la biodiversitat marina i la prevenció de residus.

Situat just davant de l’Hospital del Mar es troba el Centre de la Platja, un equipament d’educació ambiental que l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa ara fa quinze anys. A més d’un espai d’informació, trobada i formació per a totes les persones interessades en aspectes relacionats amb el litoral barceloní, el Centre de la Platja ofereix cada estiu un programa d’activitats gratuïtes entre les quals destaquen exposicions, tallers, rutes, contes i espectacles entre d’altres. Enguany, el Centre de la Platja romandrà obert fins al 25 de setembre.

El medi marí és el protagonista d’aquest espai d’educació on, a més de les activitats en el mateix centre, l’equipament amplia el seu abast amb el Laboratori de la Platja, un mòdul itinerant que es pot visitar en alguna de les nou platges de Barcelona. Amb diferents continguts relacionats amb l’ecosistema marí, com ara els microplàstics o les conseqüències del canvi climàtic en la fauna i la flora del litoral, el Laboratori de la Platja té l’objectiu de fer arribar a les persones visitants tot un seguit de propostes educatives i de sensibilització en forma d’activitats i esdeveniments.

Aquest estiu, les activitats que ofereix el Centre de la Platja estan dividides en quatre grups d’edat: joves, públic adult, públic familiar i tots el públics. Cada mes hi ha un tema central a partir del qual giren totes les activitats del programa. Durant el juny, les propostes se centren en la biodiversitat, com ara l’itinerari per descobrir les aus marines Qui sobrevola el nostre litoral?, l’exposició Urbamar sobre les espècies que viuen a les aigües del litoral del Barcelonès o el taller Què en sabeu de les meduses?, a la platja de Sant Miquel, on descobrireu els fascinants secrets d’aquests animals

D’altra banda, el concepte “residu zero” s’abordarà el mes de juliol amb propostes que ens ensenyaran a aprofitar al màxim els materials, reduir les deixalles i conèixer el seu impacte en els ecosistemes marins. Durant tot el mes, l’exposició De profundis, de la fotògrafa Maite Caramés, recull imatges obtingudes a partir de residus dels fons marins. El centre commemorarà el Dia Internacional Lliure de Bosses (de plàstic) i divulgarà la problemàtica dels microplàstics amb tallers de conscienciació, entre altres activitats. També cal destacar la videoconferència Posidònia, molt més que una planta al mar, impartida per Anna Sànchez, científica de la Universitat de Barcelona que explicarà el descobriment que ha fet sobre aquesta fanerògama tan essencial en els ecosistemes litorals i com ens pot ajudar a treure els plàstics de la mar.

Moltes més propostes i informació sobre el Centre de la Platja en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 16 Juny 2021
  • Comparteix