Tornar

Arriba HackForGood, la tecnologia al servei d’un món millor

Arriba HackForGood, la tecnologia al servei d’un món millor

La cinquena edició de la trobada inclou una conferència i dos dies de hackató

“Els hackers ForGood són gent positiva, entusiasta, productiva, estimulant, amb idees i ganes de fer coses, que se salten barreres i trenquen regles, que encomanen el seu optimisme, persones motivades per crear solucions innovadores als problemes que ningú ha resolt encara”.

Així defineix l’organització l’esperit dels participants a les trobades de HackForGood, en què es proposen reptes per millorar la societat. Enguany la proposta se centra en crear aplicacions i serveis que facin un ús massiu de dades i, alhora, tinguin un gran impacte social.

Però abans dels dos dies de hackató per desenvolupar aquestes aplicacions, dijous 9 de març Ricard Gavaldà, coordinador del grup de recerca Laboratori d’Algorísmia Relacional, Complexitat i Aprenentatge (LARCA) i expert en anàlisi de grans volums de dades, pronunciarà la conferència ‘Big data per a aplicacions socials’.

Després de la ponència es presentaran els reptes i es formaran els equips que, l’endemà i dissabte, participaran a la hackató. La sessió de divendres 10 començarà amb un diàleg amb els guanyadors de l’edició de 2016 i a les 11.15h es tancarà el termini per participar-hi i formar equips.

Tot seguit hi haurà una multiconferència amb les 13 de ciutats de l’Estat espanyol que també celebren HackForGood a càrrec de Chema Alonso, cap de dades de Telefónica. Després, començarà a comptar el temps perquè els diversos equips pensin i materialitzin les aplicacions i serveis que aportin millores socials.

El rellotge marcarà el final de la hackató dissabte 11 a les 15h, moment de lliurament de les iniciatives que s’han desenvolupat des del dia anterior. Després hi haurà temps perquè cada equip presenti la seva proposta i, finalment, es donaran a conèixer els guanyadors.

Durant el dia i mig dedicat a pensar projectes innovadors, hi haurà activitats per dinamitzar els assistents, ja que molts d’ells passaran la nit treballant.

Tant participar a la hackató com assistir a la conferència inaugural està obert a tothom i és gratuït. Només cal inscriure’s abans al registre corresponent, mitjançant el web de HackForGood.

 

Data de publicació: Dilluns, 06 març 2017
  • Comparteix