Tornar

L'artista en un moment del vídeo que presenta en l'exposició

Art en línia i art per veure a la galeria, a l'Àngels Barcelona

Tot i que està oberta al públic des de fa dies, Àngels Barcelona combina en les noves exposicions el món real i virtual. Fins al 4 de juliol, us conviden a veure a la xarxa dues mostres, una de les quals es pot visitar també a la galeria.

Àngels Barcelona ha treballat durant la pandèmia amb el format virtual, una bona manera de seguir mantenint en contacte els artistes amb el seu públic durant els dies de confinament. I ha trobat que el món en línia té moltes virtuts, d'aquí que el segueixin fent servir fins i tot quan és possible desplaçar-se de manera física fins a la galeria.

Així, aquests dies han muntat dues exposicions noves. Totes dues es poden veure en format virtual, però una es pot visitar també de manera física a la galeria, on veureu algunes peces que no es veuen de forma virtual. És @ [close] distance, una mena d'exposició mixta en la qual realitat i virtualitat es complementen. Neix de la petició de la galeria als artistes amb els quals treballa que produïssin un vídeo que s'allunyés de la idea tradicional de producció i que parlés o bé dels seus projectes utòpics o bé de la situació actual.

Així, a la xarxa veureu vídeos de Joan Fontcuberta (Ça a été; a la foto) parlant, llegint i reflexionant sobre l'obra de Roland Barthes La chambre claire o escoltareu Mabel Palacín parlant sobre un futur projecte que planteja la transmissió de la paraula "lladres" en tota mena d'idiomes d'una banda a una altra d'una ciutat (acerca de lladres), a més d'escoltar pensaments sobre el temps i l'espai de Lúa Coderch o gaudir de propostes d'Itziar Barrio, Cecilia Bengolea o Daniel G. Andújar, entre altres. Passeu per la galeria i veureu també vídeos de més artistes, entre els quals Mireia C. Saladrigues o Jaime Pitarch, per esmentar-ne només alguns.

A aquesta doble exposició, virtual i real, s'afegeix una segona proposta, aquesta cent per cent virtual, que es titula Swamp Songs i que aplega obres en vídeo dels artistes Charlemagne Palestine, Michael Snow, Phill Niblock, Carlos Casas i Jennifer Reeves. Totes les obres exploren el terreny, de manera física, en les formes més diverses, que van des d'una carretera deserta en una illa remota fins als terrenys verges de Sibèria o un desert americà. Són obres que es qüestionen la manera com veiem el món i les superfícies que es mostren en la representació que fem d'aquest món.

Si voleu veure les obres que formen @ [close] distance feu clic en aquest enllaç i, a més, visiteu físicament la galeria Àngels Barcelona. I, si voleu veure Swamp Songs, mireu-vos els vídeos que en formen part fent clic aquí.

Data de publicació: Divendres, 19 Juny 2020
  • Comparteix