Tornar

Creativitat preventiva

Artistes i creadors de les ciutats creatives de la UNESCO d’Espanya debatran solucions per a la indústria cultural i gastronòmica

Amb el títol ‘Creativitat preventiva’ nou ciutats donaran veu als seus artistes, creadors i representants dels sectors industrials relacionats amb la cultura en una trobada virtual. Participaran 16 destacats professionals vinculats a les diferents ciutats com l’escriptor Manuel Vicent, el xef Quique Dacosta, el músic Llibert Fortuny o el paleontòleg Eudald Carbonell.

Els propers 26 i 28 d’octubre les ciutats que formen la xarxa de ciutats creatives de la UNESCO d’Espanya (Bilbao, Barcelona, Dènia, Granada, Sevilla, Llíria, Terrassa i Valladolid) celebraran una trobada virtual, acompanyades per alguns dels seus creadors de referència, després de la trobada nacional que es va celebrar el passat mes de febrer a Burgos.  

En aquesta primera Trobada Virtual d’Artistes i Creadors de les Ciutats Creatives d’Espanya s’ha convocat a professionals vinculats als diferents camps creatius que desenvolupen el seus projectes en aquestes ciutats. Hi participaran l’escriptor Manuel Vicent o l’editora Silvia Sesé, representant la creació literària; els cuiners Quique Dacosta i Miguel Cobo; els músics Mario Torrijo i Llibert Fortuny, i també experts en l’àmbit del cinema com Roberto Lozano, Jesús Len o Iván Miñambres. 

Juntament amb ells, també intervindran artistes de disciplines tan diverses com l’escultura, el disseny, el dibuix, l’arquitectura o l’art: Anna Taratiel, Rodolfo Navarro, Mayaya Cebrián, Elisa de Reyes, Yasnibel Martínez o Conrad Roset, professionals que proposen la connexió amb les possibilitats de creixement d’un sector sacsejat per la crisi de la pandèmia. 

Les trobades, sota el títol ‘Creativitat preventiva’, proposen un marc de debat i intercanvi d’experiències al voltant de les diferents realitats del sector cultural a l’hora d’enfrontar-se a la crisi, la resiliència dels artistes davant de l’adversitat i el paper de la creativitat en la reconstrucció futura de les ciutats.

El programa emetrà el dilluns 26 a les 17 hores la taula ‘Resistirem? Els nostres artistes davant de la crisi’ i el dimecres 28 les taules ‘Ens reinventem? Solucions per a un nou escenari’, a les 17:30 hores i ‘Imaginem? El futur de les ciutats creatives’ a les 19.00 hores.

La trobada serà difosa dins de la programació de la SEMINCI, Festival de Cine de Valladolid, i de la Setmana del Cinema de Terrassa, ciutats creatives del cinema de la UNESCO, i les taules de debat es podran seguir a través del Canal de Youtube Terrassa City of Film, ciutat responsable de la difusió de l’esdeveniment.

Aquestes dues jornades han estat dissenyades com a conseqüència de les iniciatives de promoció conjunta de les ciutats que formen part de la xarxa internacional UNESCO Creative Cities, i compta amb el recolzament institucional de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament del Ministeri d’Afers Exteriors.

La xarxa de ciutats creatives UNESCO està formada per 246 ciutats de tot el món, de les quals 9 es troben a l’Estat espanyol: Bilbao (Ciutat creativa del disseny), Barcelona i Granada (Ciutats creatives de la literatura), Sevilla i Llíria (Ciutats creatives de la música), Terrassa i Valladolid (Ciutats creatives del cinema) i Dénia i Burgos (Ciutats creatives de la gastronomia).

Data de publicació: Divendres, 23 Octubre 2020
  • Comparteix