Tornar

Fulles d'arbres premsades

Arxius de biodiversitat

Dues propostes del Museu de Ciències Naturals de Barcelona per descobrir en família els sons de la natura i el món de les plantes.

El proper cap de setmana, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona organitza dues activitats familiars per explorar l’entorn natural des de diferents aspectes. El dissabte, una primera proposta convida als nens i nenes més petits a identificar els sons de la natura i a reproduir-los, i el diumenge, una visita guiada oberta a tots els públics a partir de deu anys permetrà conèixer com es col·leccionen i estudien les plantes gràcies als herbaris.

El Niu de Ciència és un espai del Museu on els infants fins als sis anys poden tenir un dels seus primers contactes amb el mètode científic a través de l’observació, l’exploració, el plantejament de preguntes, l’experimentació... Aquest espai acull el cicle d’activitats temàtiques NiuViu, que el dissabte 19 de setembre a la tarda proposa descobrir Com sona el Niu. El taller estarà conduït per Edgar Vidal, especialista en efectes sonors per a cine i televisió, amb qui els nens i les nenes d’entre 3 i 6 anys recrearan sons de la natura com la pluja, el vent, el soroll que fan quan caminen sobre pedres... La col·lecció de sons servirà per completar l’àudio d’un curtmetratge d’animació que es projectarà al final de l’activitat.

Planeta vida és l’exposició de referència del Museu i, cada tercer diumenge de mes, un cicle de visites guiades a càrrec d’un conservador o una conservadora permet conèixer de primera mà la col·lecció d’alguna de les seves vitrines i el treball que s’amaga al darrere. El diumenge 20 de setembre, la visita El llibre màgic de les flors fa una introducció al món de la botànica a través dels herbaris. En aquesta ocasió, la guia és la Neus Ibáñez, conservadora i cap de l’herbari de l’Institut Botànic de Barcelona, un dels més importants de l’actualitat que compta amb un fons d’uns 800.000 exemplars i més d’un segle d’història. La conservadora revelarà les passes per preparar les mostres de les plantes que componen aquesta gran col·lecció, des del premsatge, passant per l’etiquetatge fins a l'elaboració dels plecs. Una visita inspiradora que us animarà a crear el vostre herbari particular i ampliar coneixements al voltant del regne vegetal.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 16 Setembre 2020
  • Comparteix