Tornar

Imatge promocional de la 29a edició de Tallers Oberts BCN

Tallers Oberts de bat a bat

200 artesans obren els seus obradors durant 9 dies per posar a l’abast de la ciutadania les seves creacions de proximitat.

L’Associació d’Artistes i Artesans del FAD (A-FAD) presenta la 29a edició de Tallers Oberts BCN. Del 21 a 29 de maig, el gran públic podrà visitar espais que habitualment no són visibles, així com descobrir el talent i l’ofici de les persones que treballen en el món de la creació artística, el disseny i l’artesania de proximitat. A més, i com a novetat, també s’hi oferiran demostracions. D’aquesta manera, l’A-FAD reivindica els tallers com a espais de cultura.

Tallers Oberts BCN és la principal cita anual de la ciutat amb els seus artistes plàstics i els artesans professionals amb el propòsit d’enfortir els vincles amb l’entramat creatiu local i de projectar, molt especialment, el talent emergent. La iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), mostra la riquesa del teixit artístic i creatiu, implicant tota mena de disciplines: joieria, disseny gràfic, vitrall, ceràmica, gravat, pintura, escultura, escenografia, perfumeria, fotografia, dibuix, artesania tèxtil, moda, enquadernació... Aquest any s’ha ampliat el ventall i s’hi podran trobar més propostes en l’àmbit de l’arquitectura, el disseny de producte o la il·lustració.

Per tot plegat, la d’enguany serà una edició de rècord, amb un total de 200 tallers repartits per tots els districtes. El sector s’hi ha bolcat, com ho demostra el fet que el 45% dels participants s’estrenen per primera vegada. El programa d’activitats també ha crescut i s’ha diversificat. En total s’hi ha programat més de 140 propostes, com ara tallers familiars, cursos d’iniciació, xerrades, visites guiades, exposicions, concerts, cinema o performances. Els assistents també tindran la possibilitat d’elaborar el seu propi objecte artístic amb l’ajut d’un professional.

Per primera vegada, les jornades s’amplien durant 9 dies consecutius, fet que ofereix una major flexibilitat per planificar les visites i la participació a les activitats. En general, les activitats són gratuïtes o tenen preus populars, i moltes són aptes per a tots els públics. També n’hi ha d’específiques per a infants. En tot els casos, però, cal inscriure-s’hi prèviament a través del web.

El portal de Tallers Oberts BCN és la principal eina per conèixer i apuntar-vos a les activitats previstes durant les jornades de portes obertes. El web situa en un mapa la ubicació de cadascun dels 200 tallers, a més de facilitar-ne informació bàsica com les dades contacte, imatges de les seves obres i una breu descripció de la seva línia de treball. També hi trobareu un directori alfabètic dels participants de cada districte i un altre d’ordenat per disciplines. Complementàriament, l’A-FAB ha editat una guia impresa que podreu trobar als equipaments culturals i als tallers participants.

Data de publicació: Dilluns, 16 maig 2022
  • Comparteix