Tornar

Cartell de la Mercè d'enguany amb el dibuix de tres dones que es miren les activitats de la festa major

'Associa't 2022': la gran festa de l'associacionisme s'apropa als barris de la ciutat

Les entitats i associacions que treballen per fer una Barcelona millor es tornen a trobar enguany durant la Festa Major, però en aquesta ocasió es reparteixen per la ciutat.

Després de dos anys estranys durant els quals ha estat difícil celebrar la festa, l'Associa't, la gran cita de les associacions i entitats ciutadanes que treballen a Barcelona, recupera la normalitat, encara que aprofita l'ocasió per emprendre una transformació radical: enguany, les més de vuitanta activitats que organitzen es reparteixen per diversos barris i espais de la ciutat els dies 24, 25 i 26 de setembre.

La pandèmia va obligar a traslladar l'Associa't de l'any 2020 al món virtual i a limitar les activitats a la xarxa. El 2021 passat, tot i les limitacions, es van poder celebrar activitats de manera presencial, però només en un escenari del parc de la Ciutadella. En aquesta edició de la Mercè, les restriccions han desaparegut (això sí, cal fer inscripció per veure alguns espectacles) i tot torna a ser com abans... o potser no!

I és que la Mercè 2022 tornarà a tenir un Associa't que contribueixi a enfortir i atorgar projecció als projectes comunitaris i associatius, i fer veure la importància extrema de les tasques que realitzen les entitats de la ciutat. Fins a l'any 2020 ens havíem acostumat a trobar les activitats i les parades de les associacions concentrades a la plaça de Catalunya. Enguany, però, les activitats de l'Associa't es descentralitzen i es reparteixen per espais i equipaments dels barris de la ciutat com el Casal de Barri Torre Sagrera i el Casal d'Entitats Mas Guinardó (dia 24), la Sala Pepita Casanelles (dia 25), i l’Auditori Sant Martí i l’avinguda de la Catedral (dia 26).

Tot comença el dia 24, quan comenci a emetre Ràdio Associa't, que posarà veu a la festa mitjançant Ràdio Rambles. A partir d'aquí, espectacles i activitats diverses. Podreu participar en jocs, assistir a tallers o veure espectacles de dansa de l'Índia, de Bolívia, d'Irlanda o de l'Argentina, entre altres. Recordeu que totes les activitats són d'accés lliure, però que n'hi ha algunes d'agrupades que se celebren en el mateix espai i formen un bloc d'activitats o propostes que requereixen que feu inscripció.

Les activitats continuen l'endemà, amb més tallers, moltes propostes per a les famílies, espectacles de dansa i música procedents de llocs tan allunyats com la Polinèsia, concerts dedicats a les cançons més famoses del món del cinema o activitats per aprendre a llegir en braille, entre una pluja de propostes més.

Tant el dia 24 com el 25 de setembre tindreu activitats en horaris de matí i tarda, però el dilluns 26 l'activitat es limitarà al matí, això sí, amb moltíssims jocs, tallers, exposicions i molts espectacles que van des de danses bolivianes i brasileres (us agrada la percussió?) fins a una mostra sobre el paper de les dones en el conflicte sahrauí, passant per performances sobre les dones víctimes de violència (Enllaçant vides) o el concert Cinema, dona, leitmotiv, de la Banda Simfònica de Barcelona dedicat a les dones en els mons de la música i del cinema, que s'organitza davant de la Catedral.

Si voleu conèixer el món associatiu barceloní, consulteu el programa complet de l'Associa't d'enguany al web de la Mercè i coneixereu el món de les entitats mentre recorreu els barris de la ciutat.

Data de publicació: Divendres, 23 Setembre 2022
  • Comparteix