Tornar

Imatge promocional de la tercera edició del Festival of Fools Barcelona

El regal de Jango Edwards a Barcelona

Cinc teatres i diversos espais de la ciutat oferiran espectacles de clown i circ gratuïts amb pallassos de tot el món.

El 4 de setembre es va inaugurar a la platja de la Barceloneta la tercera edició del Festival of Fools Barcelona 2022, amb la participació de Leo Bassi. El pallasso, actor i còmic nord-americà Jango Edwards ha anunciat que té un càncer terminal i que deixa el Festival of Fools com a llegat artístic i regal a Barcelona.

La primera edició es va celebrar el 1975 a Amsterdam. En aquell primer certamen va eclosionar el moviment Nouveau Clown, en què els pallassos mostraven la seva cara més provocadora i social. Ja aleshores hi van participar molts dels que avui formen part del cartell del Festival of Fools Barcelona 2022 i de la xarxa internacional que l’organitza, com Jango Edwards, Nora Rae, Johnny Melville o Tortell Poltrona.

El 20 i 27 de setembre, per exemple, La Gleva Teatre acollirà sengles vetllades –titulades Up close and personal– amb Nora Rae i Tortell Poltrona, respectivament.

Fins al 2 d’octubre, el festival oferirà més de vint espectacles de circ a cinc teatres de la ciutat a preus populars, sempre a les 20 h. El 16 de setembre, l’austríaca Tanja Simma, més coneguda com a Anna de Lirium, presentarà ALIVE! In concert als Lluïsos de Gràcia, i els dies 17 i 18 s’hi representarà Mime your own business, a càrrec del Cabaret Cabrón format pels esmentats Rae, Poltrona i De Lirium, a més de Diana Gadish, Knut Østrådal i Grada Peskens.

El dia 23, The Fools Brothers deplegarana les seves habilitats de circ, teatre i màgia a Magical Mystery Detour, als Lluïsos d'Horta, i els dies 24 i 25 el Cabaret Cabrón hi portarà el muntatge de pista Coco Loconuts Club.

El dia 30, el jove i descregut Guillem Albà and The All In Orchestra portarà a escena Marabunta, al Foment Hortenc. I l’1 i 2 d’octubre hi tindrà lloc la Gala Internacional del Circ du Ole, integrat per Pepa Plana, Peter Ercolano, Tony Heimer and The Big Stick Orchestra and NCI Artists i els citats Grada Peskens, Johnny Melville i Knut Østrådal.

El festival també engloba activitats gratuïtes, com les desfilades antimilitars de la Fools Militia (el 15 de setembre amb inici als Lluïsos de Gràcia, el dia 22 de setembre als Lluïsos d’Horta i el 28 al Foment Hortenc, sempre a les 16 h), la presentació del llibre Amsterdam’s Compleat Fools i el Festival of Folms Pel·lis per a ximples al Centre Cívic Drassanes. El dia 19 s’hi exhibiran The best from the suitcase of Russian clowns, de Slava Polunin, i diversos clips divertits, i el dia 26 s’hi projectaran The never ending Jango, de Robert Nortick, i el curt Clowns in prison, de Peter Ercolano.

Podeu comprar les entrades per als espectacles de pagamant en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 14 Setembre 2022
  • Comparteix