Tornar

Imatge promocional de la 34a Marató de Cinema Fantàstic i de Terror

Festival d’ensurts, quètxup i rialles

Sants, Hostafrancs i la Bordeta celebren la 34a Marató de Cinema Fantàstic i de Terror entre la diversió i el patiment.

Del 22 al 27 de novembre, l'Auditori Cotxeres de Sants acull la 34a edició de la Marató de Cinema Fantàstic i de Terror de Sants, Hostafrancs i la Bordeta. El festival inclou el Concurs de Curts Fantàstics i de Terror, amb 389 produccions arribades de tot el món, i culmina amb el tradicional passi de pel·lis del gènere fins a les cinc de la matinada.

Serà una setmana plena de ficció, sang i terror que farà les delícies d’un públic nombrós i divertit que vol passar-ho bé. El festival combina directors consagrats que presenten les seves últimes realitzacions amb altres d’amateurs que tot just hi debuten. La programació es completa amb algunes reestrenes sonades, una àmplia selecció de pel·lícules de Sèrie Z –un subgènere que compta amb poc pressupost, però amb un gran nombre d’adeptes–, un concurs de microrrelats amb més d’un miler d’obres presentades, així com diverses activitats paral·leles degudament ambientades.

Imbuïts en aquesta atmosfera, els espectadors i espectadores podran gaudir al llarg de la setmana d’una selecció dels 100 millors curtmetratges i votar el Premi del Públic. A més dels guardons habituals (Premi Pere García Plensa, Millor curt d’animació, Millor curt curt, Premi especial Alice Guy i Premi Ed Wood), la marató també atorga el premi especial Chicha Cutre entre les produccions fetes amb pocs mitjans que rendeixen culte al cinema gore.

Després de la gala de finalistes, dissabte 26 arriba “la nit més llarga”, tota una prova de resistència. N’hi haurà tantes, de pel·lícules, que seran projectades en dues sales diferents. Com és tradicional, l’organització es reserva el dret a no revelar una de les pel·lícules que es projectaran, així com a exhibir-ne una “de càstig”, amb tota la mala intenció que inclou el significat. La marató començarà amb La pasajera –una road movie amb aires de La cosa, de John Carpenter, però amb Paquito el Chocolatero de banda sonora–, continuarà amb l’estrena de Tammy and the T-Rex (1994) i acabarà amb la mallorquina Jostissi de Carreró.

Podeu consultar la programació, detallada per dies, en aquest enllaç. L’entrada a les sessions de curtmetratges de dimarts a dijous costa 4 euros per passi, mentre que l’abonament per a tots els dies, de dimarts a dissabte, surt per 13 euros. Podeu comprar l’opció que més us estimeu clicant aquí.

Data de publicació: Dilluns, 21 novembre 2022
  • Comparteix