Tornar

Una aurora

Aurores amb mirada científica

L’agrupació Aster condueix una xerrada en línia a Vil·la Urània sobre aquests bells fenòmens atmosfèrics.

Per a moltes persones, la natura és sinònim de verd, biodiversitat, rius, mars i muntanyes. En l’imaginari popular, el concepte el tenim molt lligat als hàbitats i les espècies que hi viuen, però en sentit ampli, la natura abasta des de les partícules subatòmiques fins a tots els planetes, estrelles, galàxies i fenòmens de l’univers. Per aprofundir-hi, el Centre Cívic Vil·la Urània organitza el cicle divulgatiu Espectacles de la natura amb mirada científica i dins del programa, el dimarts 11 de maig, el soci d’Aster Josep Masalles pronunciarà una xerrada en línia sobre la bellesa de les aurores boreals.

En aquest cicle, a la bellesa estètica de la natura s’afegeix la bellesa del coneixement. Comprendre com funciona l'univers a totes les escales, quins misteris amaga i com treballen els científics i les científiques per descobrir els seus secrets fa de la natura quelcom encara més sorprenent i captivador.

A la Terra, concretament a les regions polars, durant el crepuscle es produeixen aurores amb certa freqüència. Les de l’hemisferi nord són les aurores boreals i les del sud, les australs i totes dues es produeixen per l’entrada massiva de partícules provinents del Sol que impacten amb els àtoms de l’atmosfera terrestre. En aquest xoc, les partícules transfereixen energia als àtoms i es produeixen uns processos en cascada que s’acaben traduint en l’emissió de llum. El resultat és un espectacle fascinant on cortines de llum i de color cobreixen part del cel en plena foscor.

Descobriu tot el coneixement que ens ha brindat l’estudi de les aurores i gaudiu de la seva bellesa des del web de Vil·la Urània.

Data de publicació: Dimarts, 04 maig 2021
  • Comparteix