Tornar

Zona forestal de la Serra de Collserola

Aventures per Collserola

Totes les activitats del mes de gener per a descobrir l’entorn i la biodiversitat d’aquest parc natural.

El Parc Natural de la Serra de Collserola és una de les zones verdes més importants de la ciutat de Barcelona, amb les seves més de vuit mil hectàrees d’extensió de vegetació es reconeix com el pulmó de la metròpoli i les seves rodalies. Al ser un espai natural, té la funció de regular el clima provocant uns beneficis ecològics que incideixen directament sobre la salut de les persones que hi viuen a la vora. A més, les seves particularitats, les seves dimensions i les espècies que hi viuen permeten la realització de tota mena d’activitats. Aquest mes de gener es presenta amb propostes per a tota la família.

A la serra de Collserola hi ha diversos punts de visionament d’estels per gaudir-ne durant les nits més clares de l’any. Per tal d'iniciar-se en l’observació de cossos celestes, el Centre d’Informació del Parc organitza una de les seves nits d’astronomia, Sírius despunta al triangle de l’hivern. Durant la sessió del 13 de gener descobrireu les característiques dels estels Sírius i Aldebaran, així com les diverses constel·lacions més properes a la Terra.

Les activitats d’aquest mes són una excusa perfecta per relacionar-se amb la biodiversitat del Parc. El 14 de gener tindrà lloc una agradable passejada per descobrir els ocells hivernants de la zona de Collserola. Si teniu sort, podreu veure’ls sobrevolar les zones de pas mentre visiteu la menjadora del Centre d’Informació. Seguint el fil de la coneixença de l’entorn del Parc Natural, el 21 de gener es durà a terme un itinerari per entendre les funcions i els beneficis del bosc de Collserola per a la ciutat i les diverses maneres que teniu per contribuir a la conservació de l’espai. Per últim, per tal de col·laborar en la causa, el 28 de gener podeu sumar-vos a Mapatge i localització d’espècies exòtiques invasores, una trobada per eliminar els focus d’aquesta classe de plantes que malmeten i acaben per desplaçar la biodiversitat autòctona.  

Totes les activitats tenen aforament limitat i requereixen inscripció prèvia. Trobareu tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 04 Gener 2023
  • Comparteix