Tornar

Un aspecte de la instal·lació artística que es pot veure durant l'estiu al pati Anglès de CaixaForum amb el celobert cobert d'un material vaporós de color blau

Si avui és dimecres, això és... CaixaForum

A més d'algunes projeccions en dilluns i dijous, el centre de Montjuïc proposa cada dimecres una diversa i extensíssima programació d'estiu.

Els dimecres, ja teniu pla, com a mínim entre el 27 de juny i el 31 d'agost, dates durant les quals CaixaForum organitza les Nits d'estiu, un cicle anual d'activitats que aplega actuacions de petit format de música, cinema, dansa, arts plàstiques i poesia.

Com a constant durant el cicle, la instal·lació efímera que veieu a la imatge, Farbalans, que ha creat l'arquitecte i artista Xevi Bayona i que dialoga amb el pati Anglès del centre dissenyat per l'arquitecte Arata Isozaki. Podreu veure la instal·lació, cada dia, fins a finals d'agost, abans o després d'assistir a un espectacle, un concert del cicle o a una projecció de cinema.

Les projeccions, amb títols com la japonesa Madres verdaderas (27 de juny i 22 d'agost), la coreana Minari. Historia de mi familia (4 de juliol i 11 d'agost), la danesa Otra ronda (7 de juliol i 18 d'agost) o la nord-americana Nomadland (25 de juliol i 25 d'agost), entre altres, són en dilluns i dijous, però la resta de propostes del cicle es poden veure puntualment cada dimecres.

La programació, especialment extensa, inclou els primers dies de juliol propostes com un concert de la violoncel·lista i cantant cubana Ana Carla Maza i el concert de Dreamer's Circus, una banda formada per tres músics nòrdics (un suec, un danès i un danès de les Illes Fèroe) que recreen la tradició musical del nord d'Europa (tots dos el 6 de juliol).

A partir d'aquí, podreu gaudir d'un concert de kora amb el músic barceloní d'origen africà Momi Maiga, concerts de música klezmer (13 de juliol), concerts de jazz amb grans del gènere com Pepa Niebla (veu) i Ignasi Terraza (piano) i coreografies com Cossoc (20 de juliol).

Rumba, jazz, música folk, el saxòfon del gran Dani Nel·lo i el seu quartet (10 d'agost) i moltes cites més són part d'un programa que hauríeu de consultar complet i que inclou perles com Brossy (27 de juliol), una performance de l'actriu Rossy de Palma i l'artista plàstica Pi Piquer, en una proposta de "dadaisme il·lustrat" que ens parla de dos Joans: Miró i Brossa.

Si voleu conèixer la programació completa de les Nits d'estiu de CaixaForum per anar preparant l'agenda d'aquest estiu, consulteu el web d'aquest equipament cultural.

 

Data de publicació: Dimarts, 21 Juny 2022
  • Comparteix