Tornar

Badia Rock City

LA BLOGOSFERA Quantes bandes de rock van néixer a la localitat de Badia del Vallès, abans coneguda com Ciutat Badia? S'ho pregunta el periodista musical Nando Caballero a Badia Rock City, un documental apassionant que s'estrena a l'octubre però que ja té tràiler.

 

Aneu fent boca, perquè, com  haureu vist si ja heu fet un cop d'ull a les primeres imatges del documental, Badia Rock City promet repassar un moment interessantíssim i poc conegut de la història musical del nostre país.

Té com a escenari el que abans es coneixia com a Ciutat Badia, un dels nuclis de població més densos de tot l'Estat on, fins als anys noranta, van aparéixer un gran nombre de bandes de rock que van tenir una fortuna desigual però que van constituir tot un fenomen digne d'atenció.

Nando Caballero, un periodista musical, DJ i també músic, es coneix el tema perfectament, perquè precisament va estudiar a l'Institut de Ciutat Badia. D'aquí que no li falti informació de primera mà amb la qual ha elaborat el guió i dirigit aquest documental.

El film retrata com, els anys 70 i 80, tot i les dificultats que presentava un entorn econòmicament deprimit on era difícil trobar locals d'assaig o espais de reunió, les bandes de rock van proliferar ràpidament a Ciutat Badia.

Algunes d'aquestes bandes encara estan en actiu i d'altres van desaparèixer, però totes van anar teixint una història musical molt relacionada amb el moviment veïnal, amb l'associacionisme i, molt especialment, amb un amor incondicional per la música.

El músic i dibuixant Carlos Gambarte serveix de fil conductor de la història que ens explica Nando Caballero en el seu documental. Gambarte va formar part de bandes de Badia del Vallès ja desaparegudes com ara Los The Roals i actualment encara forma part de Los Singin.

Signa el documental La Produktiva Films, la divisió audiovisual de la discogràfica La Produktiva Records que es dedica a la producció de films i també de videoclips musicals.

 

Aquesta informació ha estat publicada el 20-6-2016

 

Data de publicació: Dilluns, 20 Juny 2016
  • Comparteix