Tornar

Setmana de l'Energia Sostenible

Barcelona acull la Setmana Europea de l’Energia Sostenible

Torna la campanya de sensibilització per una ciutat basada en les energies renovables.

La necessitat d'implementar un nou model energètic basat en l’estalvi i la producció d'energia d’origen renovable és cada cop més gran. Per aquesta raó, la Setmana Europea de l’Energia Sostenible arriba a Barcelona i la resta de Catalunya per tal de conscienciar del paper clau de la ciutadania i les comunitats en aquest nou model. Enguany, la activitats proposades per la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona (XEAB) se celebraran del 26 al 30 de setembre.

Com cada any, Barcelona s’hi adhereix amb un programa d’activitats que té la intenció d’amplificar el missatge gràcies a les visites de diverses instal·lacions que estan en actual transició energètica a la ciutat. Amb la proposta Portes obertes a l’energia sostenible, tota la ciutadania pot accedir a edificis i equipaments que disposen d'instal·lacions de producció d’energia d’origen renovable o d'eficiència energètica.

Una de les visites és Portes obertes al Cementiri de Montjuïc, on descobrireu les característiques del seu crematori. L’actuació d’eficiència energètica d’aquest espai consisteix en l’aprofitament de la calor residual produïda en el procés de cremació dels forns per produir l’energia tèrmica necessària per cobrir completament la demanda de climatització i aigua calenta sanitària del lloc.

Amb les Portes obertes al Pont de Sarajevo, veureu l’ampliació que es va fer a l’espai per donar prioritat de pas als vianants. S’hi va instal·lar una estructura lateral que, a més de convertir-lo en un jardí vertical, es va construir amb criteris de sostenibilitat i autosuficiència energètica. La visita se centra en les instal·lacions de la pèrgola, que fa de corredor verd i salva l’obstacle de la Meridiana.

A més, tindreu l’oportunitat de gaudir d’un espai de trobada per parlar d’autoconsum compartit al Vermut amb bona energia! Gràcies a ponents especialistes de l’Agència de l’Energia de Barcelona i a testimonis del veïnat de la ciutat que s’han sumat a l’oportunitat d’aprofitar els terrats per generar energia, descobrireu com funcionen les comunitats energètiques i les oportunitats que suposa aquesta pràctica.

Amb aquestes activitats i moltes més entendreu que el nou model energètic és l’única opció per al futur, una tendència que no hauria de passar de moda. Podeu consultar la programació i gaudir de les activitats que siguin més a prop de casa i reivindicar-vos com a membres d’una societat més sostenible. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 21 Setembre 2022
  • Comparteix