Tornar

Foto de família de la candidatura barcelonina a Manifesta 15

Barcelona, amfitriona de la biennal d’art europea Manifesta 2024

A principis de la dècada dels noranta el final de la guerra freda va donar pas a un seguit de canvis polítics, econòmics i socials. Com a resposta, va néixer Manifesta, la biennal nòmada Europea, una plataforma de diàleg entre l’art i la societat que celebrarà la quinzena edició a la ciutat de Barcelona.

La candidatura presentada per Barcelona i deu municipis més de la regió metropolitana ha estat reconeguda pel consell de Manifesta i la ciutat serà l’amfitriona de l’edició de l’any 2024. La candidatura ofereix un ecosistema d’arts visuals i el teixit cultural públic i privat barceloní per impulsar els reptes l’esdeveniment.

Durant dos anys la biennal nòmada europea Manifesta proposarà un seguit d’activitats com ara estudis, discussions, publicacions i seminaris per construir un procés de reflexió creativa sobre el canvi d’època i els efectes que té sobre els grans dilemes que es plantegen.

La culminació de la quinzena edició consistirà en un programa final de tres mesos a Barcelona i els municipis de la regió metropolitana que formen part de la candidatura.

Manifesta, un projecte d’integració europea

Cada biennal Manifesta es caracteritza per investigar i reflexionar sobre el desenvolupament emergent de l’art i la cultura contemporanis, i inclou innovacions en pràctiques curatorials, mediació i educació i en la recerca del compromís del públic local, nacional i internacional amb nous aspectes i formes d’expressió artística.

El diàleg entre art i societat és el camí per generar noves experiències creatives que contribueixin a un canvi social i ambiental a Europa per mitjà de la cultura.

La primera biennal Manifesta es va celebrar l’any 1996 a Rotterdam, com una iniciativa per acompanyar la integració europea després de la guerra freda. La plataforma itinerant ha passat també per ciutats com Donostia, Palerm, Marsella, Sant Petersburg o Zuric.

Data de publicació: Dijous, 03 Desembre 2020
  • Comparteix