Tornar

ISEA 2022

Barcelona, capital de l’art electrònic

La ciutat acollirà el 27è Simposi Internacional d’Art Electrònic (ISEA 2022), una trobada que inclou una àmplia oferta oberta a la ciutadania.

Després de 26 edicions celebrades en països de tot el món i 10 fora de territori Europeu, el 27è Simposi Internacional d’Art Electrònic, l’ISEA 2022, torna al continent i ho fa per primera vegada a Barcelona, del 10 al 16 de juny. Aquesta és una de les trobades anuals de referència per reunir professionals de tot el món amb l’objectiu d’explorar les interseccions entre l’art, el disseny, la ciència, la tecnologia i la societat, però en el cas de Barcelona, l’edició s’obre a tota la ciutadania a través d’un munt de propostes que tindran lloc a diversos espais de la ciutat.

L’ISEA 2022 està impulsat per la UOC amb la col·laboració de diverses institucions, com ara l’Ajuntament de Barcelona per mitjà de Barcelona Ciència i Universitats i l’ICUB. Amb el fil conductor dels “possibles”, l’ISEA omplirà diversos espais de Barcelona d’art electrònic. Per exemple, la gran instal·lació interactiva DïaloG es podrà visitar a la plaça de Joan Coromines de l’11 al 18 de juny. El CCCB i el CERC acolliran tallers els dies 11 i 12 de juny on, a través del codi i el programari, les persones participants podran experimentar amb les sinergies entre fenòmens naturals, el mateix cos i la tecnologia, o crear experiències immersives. També el CCCB serà escenari de diverses performances, del 13 al 15 de juny, amb amb propostes musicals, audiovisuals, live coding i intel·ligència artificial.

Del 9 al 30 de juny, el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà l’exposició Possibles, on es mostraran cinc obres destacades provinents de la convocatòria de l’ISEA2022 Barcelona i una vintena de peces de la Beep Collection i, del 14 al 16 de juny, el mapping Cité Mémoire. Del 9 de juny al 21 d’agost, el Santa Mònica obrirà al públic l’exposició principal de l’ISEA2022, La irrupció, composta per 32 propostes d’artistes internacionals i locals de referència que indaguen en la crisi ecològica, climàtica i social d’avui des de diverses perspectives. Una altra exposició col·lectiva, El que és possible i el que no, es podrà visitar a La Capella del 9 al 19 de juny, una mostra que aborda la crisi de les possibilitats que ens ofereixen els avenços tecnològics.

L’ISEA 2022 també promou el diàleg entre art i ciència i aprofundeix en els processos de recerca a través de projectes de ciència ciutadana. En aquesta línia cal destacar el cicle de xerrades, tallers i presentacions que del 12 al 14 de juny es durà a terme als Jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet. El Canòdrom, Ateneu d’Innovació Democràtica, és la seu el 16 de juny d’un conjunt de taules rodones amb persones expertes internacionals sobre temàtiques com les criptomonedes i les arts digitals o l'enfocament STEAM en l'educació superior.

Per cloure l’esdeveniment, el 15 de juny a les 22:30, la platja del Somorrostro serà l’escenari d’un espectacle de drons obert a tot el públic a càrrec de Flock Drone Art Barcelona, el qual combina tecnologia, llums i música electrònica. Un colofó final compost per un conjunt de drons sincronitzats en un espectacle aeri de formes i figures singulars.

Aquestes són algunes de les propostes que fa l’ISEA 2022 a tots els públics, però encara n’hi ha més, a Barcelona i a tot el territori català. Consulteu-les al web de l’esdeveniment.

Data de publicació: Dimecres, 25 maig 2022
  • Comparteix