Tornar

Barcelona commemora el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust

Entre els dies 26 i 28 tindrà lloc el gruix dels actes amb homenatges i altres activitats culturals.

Memòria per combatre l'oblit. Un dels episodis més lamentables de la història de la humanitat, l'Holocaust de la Segona Guerra Mundial, tindrà els pròxims dies un seguit d'actes que recordaran la memòria de les víctimes. Les dates en qüestió, entre el 26 i el 28 de gener, commemoren els dies en què els aliats van començar a alliberar diferents camps d'extermini alemanys. Barcelona es vol sumar als actes amb un seguit d'activitats.

La primera d'elles tindrà lloc el pròxim 26 de gener al MUHBA, el Museu d'Història de Barcelona, amb la celebració d'un seminari i la presentació del documental Samudaripen, l’holocaust oblidat, produït per l’entitat Veus Gitanes. Els actes comptaran amb la presència d'experts i el testimoni de Raymond Gureme, supervivent de l'Holocaust.

El dia 28 de gener tindrà lloc el gruix dels actes. A les 18 h al Palau de la Generalitat intervindrà a l'acte institucional Hermann Höllenreiner, gitano alemany supervivent del Porrajmos, seguit de la conferència Passat, present i futur de la memòria de l’Holocaust.

Cap a les 19 h, la plaça de Sant Jaume acollirà l'acte central amb música, encesa d'espelmes en memòria dels diferents col·lectius que van patir l'Holocaust (jueus, gitanos, republicans exiliats...) i el corresponent minut de silenci en memòria dels desapareguts. L'acte conclourà amb una lectura de textos i interpretacions musicals a càrrec d'Helena Muñoz i Håvard Enstad, amb un programa que inclou Gelem gelem (himne del poble gitano) i El cant dels ocells.

 

Data de publicació: Dimarts, 26 Gener 2016
  • Comparteix