Tornar

Fotografia de l'espectacle de teatre visual Klé

‘Klé’, totes les cares de Paul Klee

A més de pintor, l’artista suís va ser músic, titellaire, escultor, filòsof i mestre de la Bauhaus.

Addaura Teatre Visual és un grup teatral liderat per la directora i productora Teia Moner que fonamenta el seu treball en l’exploració, l’experimentació i la fusió de la dansa amb altres disciplines escèniques com la màgia, el teatre negre, els titelles, el circ i les ombres.

La companyia pren el nom del topònim d’una cova situada prop de Palerm, a l’illa de Sicília. En el decurs de la Segona Guerra Mundial, una explosió accidental de la munició emmagatzemada va deixar a la llum un grafit rupestre d’època paleolítica molt particular. Es tracta d’una colla de persones al voltant de dues figures centrals amb el rostre cobert i el cos arquejat cap enrere. Per a alguns estudiosos, podrien representar uns acròbates; una interpretació que casa bé amb la filosofia d’Addaura Teatre Visual.

De fet, com sostenia el pintor Paul Klee, “un dibuix és una línia que surt a passejar”. Ara, l’obra de l’artista helvètic inspira el darrer espectacle d’Addaura. S’anomena Klé i es podrà veure el 10 i el 16 de desembre als centres cívics Zona Nord i Can Clariana Centre Cultural, respectivament, com a part de la programació de Barcelona Districte Cultural.

El muntatge, que combina totes les arts escèniques abans esmentades, compta, a més, amb la música en directe del component del grup Blaumut Vassil Lambrinov. A través d’aquesta peça, recentment reconeguda amb el premi del públic de la Xarxa Corbera, l’espectador descobreix totes les facetes del creador suís, ja que, a més de pintor, hi va haver un Klee músic, titellaire, escultor, filòsof i mestre de l’escola d’art i arquitectura de la Bauhaus.

L'entrada per veure Klé és gratuïta, però prèviament cal reservar plaça a través dels enllaços de cadascun dels centres cívics.

Data de publicació: Dimecres, 07 Desembre 2022
  • Comparteix