Tornar

Una creació gràfica amb el nom del cicle serveix per anunciar els espectacls de Barcelona Districte Cultural

Barcelona Districte Cultural passa dels 100.000 espectadors i enceta l'edició més ambiciosa

Més de 100.000 persones han vist fins ara les representacions i concerts que formen part de Barcelona Districte Cultural. I aviat en seran moltes més, perquè el cicle obre l'edició que fa nou i programa 250 funcions de més de quaranta propostes d'arts escèniques.

Amb el nom de Barcelona Districte Cultural es coneix un cicle dedicat a les arts escèniques i a les projeccions cinematogràfiques que organitza l'Institut de Cultura de Barcelona i que porta als centres cívics i altres espais culturals de la ciutat produccions d'alta qualitat nascudes a Barcelona que es poden veure sense pagar entrada, només fent reserva de la localitat.

Barcelona Districte Cultural es renova cada trimestre, tot i que les circumstàncies derivades de la crisi sanitària de la covid-19 i el tancament d'escenaris hagin fet impossible aquests últims mesos completar la programació prevista. D'aquí que, en aquesta temporada número nou, Barcelona Districte Cultural no programi només vint-i-set noves propostes de teatre, dansa, música i circ, sinó que també recuperi unes altres disset que van haver de ser ajornades en el seu dia i que ara es reprogramen. Així doncs, durant aquest trimestre podrem veure quaranta-quatre propostes d’espectacles en viu, als quals s'afegeixen les projeccions del Petit Cineclub i les del cicle de cinema documental organitzat en col·laboració amb l’In-Edit Festival. Vista l'abundància de propostes, el cicle s’allargarà de manera excepcional fins al maig i durarà quatre mesos, un més del que és habitual.

Si us agrada el teatre, durant aquests mesos veureu produccions d'estètiques i temàtiques diverses, però totes força aplaudides, com les creacions de la Sala Flyhard Els dies mentits, un monòleg escrit per Marta Aran que es va endur un Max a la Millor autoria revelació el 2020; i El Pequeño Poni, un crit contra l'assetjament escolar firmat per Paco Bezerra. A més, s'ha programat la producció de Les Llibertàries Llibert Unplugged, escrita i interpretada, entre altres, per Gemma Brió; Sacarina, una producció de la companyia La Ruta 40 sobre el text de Davide Carnevali; Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth, on LAminimAL Teatre posa els monarques shakespearians a escriure un discurs per a un rei que viu moments difícils; la divertidíssima ficció Autónomos. El musical, de Versió Definitiva; o Amy (& the Orphans), de La Niña Bonita.

Muntatges de circ com ara Lazuz, de Lazuz Company; La punta de mi nariz, del Kolektivo Konika; A la Fresca, que puja en una cadira gegant les components de la Cia Anna Confetti; o Le Fumiste, homenatge a la memòria de la Cia Don Davel, formen part de la programació dels pròxims mesos de Barcelona Districte Cultural, igual que coreografies com l'espectacle de dansa Interferències, de La Banda, Street Groove.

Preferiu una mica de música? Doncs us la servirà un conjunt de grans artistes, totes dones de gran talent com Queralt Lahoz i la seva barreja de flamenc, soul i hip-hop;  Alba Carmona i el seu flamenc i world music; Clara Gispert i la seva barreja personal de jazz, pop i country; una Anna Andreu que fa folk alternatiu o bé Las Karamba i la fusió extraordinària que practiquen entre salsa, txa-txa-txa i rap i sons urbans.

Busqueu propostes per gaudir-ne amb tota la família? Trobareu espectacles que van des de la dansa contemporània, com ara Molsa, de la companyia Thomas Noone Dance; fins al musical Kl’aa, la teva cançó, d’Inspira Teatre; l'espectacle de teatre Camí a l’escola, una producció força visual de la Cia Campi qui Pugui; el muntatge de text i cançons Una poma, un pomer, que firma la companyia De Paper; la història clàssica d'Els músics de Bremen, transformada i posada al dia pels Versus Teatre, o Caça-històries, el misteri del Gran Rambutan, amb la qual Impro Barcelona porta la improvisació a l'escena familiar.

A totes aquestes propostes noves, cal afegir-hi els muntatges reprogramats que havien quedat pendents en trimestres anteriors, entre els quals espectacles com Ocaña, Reina de Las Ramblas, de Marc Rosich; Les coses excepcionals, portada a escena per la companyia Sixto Paz; o bé el muntatge de dansa Parrà, de Miquel Barcelona i Marc Vilajuana. A més, també teniu la proposta poètica de dansa i audiovisuals Los papeles, de l'artista libanès instal·lat a Barcelona Anthony Kmeid; Ni cap ni peus, del Circ Vermut; els espectacles familiars Polzet, de Zum-Zum Teatre, i El silenci d’Hamelin, dels Farrés Brothers; o els concerts de Sabor de Gràcia, Mélodie Gimard, Magali Saré o les Ketekalles.

Veniu a veure aquests espectacles i la resta que formen part de la programació de Barcelona Districte Cultural prevista per als pròxims mesos i podreu contribuir a fer créixer aquesta xifra de 100.000 espectadors i espectadores que han gaudit fins ara dels espectacles en algun dels vint-i-nou equipaments i trenta-un escenaris que formen part d'aquest cicle de teatre, dansa, circ, cinema i música.

Si voleu conèixer la programació completa per als pròxims mesos de Barcelona Districte Cultural, consulteu el web d'aquest cicle d'espectacles gratuïts.

Data de publicació: Dijous, 04 Febrer 2021
  • Comparteix