Tornar

Foto de l'Observatori Fabra

De Barcelona a Mart, passant per la Lluna

Gaudeix d'una nit inoblidable i coneix l'univers des d'un dels llocs més màgics de la ciutat, l'Observatori Fabra.

Què et semblaria prendre una copa de cava mentre contemples el skyline de Barcelona al vespre? I si també poguessis observar la nebulosa d'Orió a través d'un impressionant telescopi emplaçat en el quart observatori més antic del món encara en funcionament? Tot això i molt més és el que ofereixen les visites guiades nocturnes de l'Observatori Fabra, els caps de setmana des del 23 d'octubre de 2021 fins al 29 de maig de 2022.

Realitzades per l'equip de persones expertes que treballen a l'Observatori, aquestes visites es duen a terme tots els divendres, dissabtes i diumenges del període indicat i es fan en tres llengües: català, castellà i anglès. Durant els seus 90 minuts de durada, les persones assistents coneixen el museu de l'observatori, recorren les diferents sales modernistes de l'edifici, gaudeixen d'un vídeo sobre astronomia, observen algun objecte del firmament a través del famós telescopi del centre, visiten l'exterior de la seva cúpula i prenen una copa de cava o un suc contemplant la ciutat.

Per a aquesta temporada, el centre disposa d'un calendari d'observacions molt complet. Fins a finals de gener, es pot observar la Lluna, l'únic satèl·lit natural de la Terra, i Júpiter, el planeta més gran del sistema solar i el tercer objecte natural més brillant del cel nocturn després de la Lluna i Venus. Després, fins al final de la temporada, les persones visitants tenen l'oportunitat de gaudir de Mart i les seves característiques tonalitats vermelloses, Alcyone, que és el sistema estel·lar en la constel·lació de Taure, la nebulosa d'Orió, situada al sud del cinturó d'Orió i una de les més brillants que existeix, el cúmul de Pessebre, un cúmul obert de la Via Làctia en la constel·lació de Càncer, i 24 Coma, un sistema estel·lar triple a la constel·lació nord de Coma Berenices.

Més informació, reserves i calendari d'observacions en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 04 novembre 2021
  • Comparteix