Tornar

Fotografia promocional del cantant, poeta i compositor Ángel Petisme

Petisme, sempre rebel

El trobador i poeta aragonès celebra 45 anys de cançons damunt dels escenaris amb un concert únic al festival Barnasants.

El poeta i cantautor Ángel Petisme (Calataiud, 1961) manté una relació d’amor amb Barcelona, parada i fonda habitual de les seves gires, i ciutat a la qual ha dedicat algunes de les seves composicions, com ara Voreres del Guinardó i l’explícita Oda a Barcelona.

L’1 d’abril, Petisme presentarà l’espectacle En constante rebelión al Casinet d’Hostafrancs, en el marc del festival Barnasants. Serà un recital molt especial –fins i tot més del que ja ho són habitualment–, ja que hi confluiran diversos factors, com la coincidència de dues celebracions en una: el 45è aniversari de l’inici de la seva trajectòria musical i els 25 anys de l’edició de Cierzo, el llibre-disc que el va retornar a les arrels i als braços del públic.

Per commemorar-ho tot plegat, el 2022 va publicar l’EP Cierzo 25 aniversario. Es tracta del seu dinovè treball discogràfic, on recupera –amb una nova producció i un so del segle XXI– dues cançons emblemàtiques (Donde muere la carretera i El tranvía verde), dues d’inèdites d’aquella època (Piedras del Ebro i Te quiero que pa qué) i el poema Blowin’in the Cierzo.

Al Casinet d’Hostafrancs, Petisme interpretarà alguns d’aquests temes, acompanyats de l’estrena d’altres peces inèdites “amb memòria col·lectiva i persona” com el poema d’Ángel Guinda Restitución, sobre l’adveniment de la Tercera República, o la cançó Teresa, dedicada a la dona exiliada el 1937 que protagonitza la novela La niña de Rusia de Celia Santos.

"El Tom Waits aragonès" –tal com va definir-lo el cantant Enrique Villarreal, El Drogas– també posarà veu a temes del cantautor xilè Víctor Jara i dels seus paisans Joaquín Carbonell i José Antonio Labordeta, acompanyat de la pianista Maribel Vistel, el guitarrista Julio Calvo, el baixista Beto Foronda i el percussionista José Antonio López.

L’entrada per veure Ángel Petisme costa 12 euros i es pot comprar de forma anticipada clicant aquí.

Data de publicació: Dimecres, 29 març 2023
  • Comparteix