Tornar

Barreres digitals

Les barreres digitals, fins i tot a la ciutat

El Canòdrom acull una instal·lació artística per donar veu a les persones que no tenen un accés fàcil al món virtual.

Hi ha moltes persones que no tenen accés a Internet. Això implica que se sentin excloses del món en el qual vivim, cada cop més digitalitzat. Tràmits burocràtics, deures a l’escola o establir contacte amb l’exterior són pràctiques que comencen a anar de bracet del món virtual. Ara, gràcies al programa pilot Xarxa Oberta de Barris del Canòdrom, de l’11 d’octubre al 16 de desembre, teniu l'oportunitat de visitar la instal·lació Barreres digitals: IA +Art per a l’activisme, la qual se centra precisament en aquest problema.

Tot i que la digitalització sigui una aposta per a un futur innovador i ens ajudi a agilitzar gestions, moltes persones es queden enrere i no tenen eines per pujar al tren de l’avenç tecnològic. Ja sigui per manca de connexió, de recursos, de dispositius o per no tenir coneixement informàtic, aquestes persones acaben essent excloses de la societat i passen a viure en una situació d’impotència.

A alguns membres de la ciutadania els facilita la vida, mentre que altres queden al marge. Per tal d’explicar aquestes contradiccions, l’artista Bernat Cuní explora les múltiples narracions al voltant de l’accés a Internet i la bretxa que suposa per a la ciutadania. La instal·lació compta amb imatges dels diferents districtes de Barcelona a través de dues òptiques: la de la innovació com a solució dels problemes de la nostra societat, i la de les conseqüències d’aquesta innovació per la vida de les mateixes ciutats. Un muntatge que mostra com la tecnologia té el potencial de millorar les nostres vides i, alhora, de posar-hi traves.

Aquest projecte de l’entitat EXO (Expansió de Xarxa Oberta) i del Canòdrom sorgeix per posar de manifest la manca d’un Internet de qualitat als barris del voltant de l’espai i les poques facilitats amb què es troben les famílies de la zona que més ho necessiten.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 11 Octubre 2022
  • Comparteix