Tornar

Fotografia del duet Elelei Dance Theatre Company.

El barri de la Teixonera s’omple de dansa

Ja és aquí l’onzena edició del cicle Territori en dansa contemporània que es durà a terme al Centre Cívic Teixonera.

Si us apassiona la dansa, no us podeu perdre la cita amb el Territori en dansa, un festival que investiga, experimenta i reflexiona sobre les arts del cos i el moviment. Del 2 al 5 de maig, el Centre Cívic Teixonera es prepara per rebre l’edició de primavera amb el Territori en dansa contemporània (TDC), centrat en les creacions de l’àmbit de la dansa clàssica i contemporània. A la tardor, en canvi, se celebra el Territori en dansa urbana (TDU). Ho teniu tot a punt per descobrir què us hi espera?

El 28 d’abril, per començar el festival, podreu gaudir a la plaça del Sol de Gràcia de la peça Hoy llueve mañana yegua, de la coreògrafa i ballarina Marta Santacatalina. Aquesta obra es presenta a la XV Setmana de la Dansa a Gràcia, en el marc de Territori vs. territori, una secció del TDC per donar a conèixer el cicle més enllà dels límits del barri.

El 2 de maig, a les 19 h, tindrà lloc la inauguració del festival amb Danses fantasmes (amb llençol, però sense bola), una proposta a càrrec de l’alumnat del taller Choreo-Spectrum del Centre Cívic Teixonera, dirigit per Pere Faura

El divendres 3 de maig, us hi esperen cinc peces de nova creació que formen part de Dansateca. A partir de les 20 h, podreu veure Somewhere inside, de la creadora Camile Hinsinger, en què la protagonista recopila diferents escenes, sensacions i emocions viscudes en el passat; Elelei Dance Theatre Company, un duet que fusiona humor, dansa teatre i acrobàcies, porta el muntatge A ciegas; Brevis, la creació de Homeland Dance Company, és una unió de la dansa contemporània i la música barroca; Tan a prop, de la companyia Júlia Godino i Alexa Moya, presenta dues intèrprets que es troben sobre una plataforma còncava de guix; i Radik-o, de Beatriz Cubero Mateo, mostra un cos ruboritzat i desconnectat que reflecteix la realitat actual de la societat. 

L’endemà, dissabte 4 de maig, arriba el Concurs del TDC. Les companyies finalistes de la convocatòria d’enguany presenten les peces davant del jurat i el públic, qui tindrà l’oportunitat de votar per la proposta que més els hagi agradat. Durant la deliberació del jurat, podreu gaudir de la peça d’Agnès Balfegó, Eixos, amb música de Néstor Calderer. A més, entre el públic assistent se sortejaran dues entrades dobles per a la funció Aclucalls, de la companyia laSADCUM, que es durà a terme al SAT! el 24 o 25 de maig, a les 20 h. 

El festival també organitza una secció dirigida per al públic familiar, el diumenge 5 de maig, a les 12 h.  La companyia Pia Fraus Europa presenta un viatge per endinsar-vos en la diversitat natural de la selva amazònica amb Bichos do Brasil. Una peça amb tres actors i sense text, però amb més de cinquanta titelles i ninots gegants. 

A més a més, del 2 al 31 de maig, tindreu l’oportunitat de visitar l’exposició Territori en dansa, al Centre Cívic Teixonera. Aquesta mostra presenta fotografies, creades per Cristina Martín, d’espectacles i activitat de les edicions anteriors del cicle TDC. 

Aprofiteu l’oportunitat per acomiadar l’abril i donar la benvinguda al mes de maig amb una immersió en la dansa, gràcies al conjunt de peces que s’hi representaran en el marc del cicle Territori en dansa contemporània. Totes les activitats són gratuïtes i els horaris varien segons les sessions, però cal inscripció prèvia. Per a més informació, podeu consultar el web de Territori en dansa, el programa o la pàgina web de la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona

Data de publicació: Dimecres, 24 Abril 2024
  • Comparteix