Tornar

Cartell de l'edició del 2017 del BccN

BccN, el punt de trobada del cinema i l'audiovisual creat amb llicències lliures

La 8a edició del Barcelona Creative Commons Film Festival té lloc entre el 7 i l'11 de juny.

Sharing is caring (compartir és mostrar interès), diu el lema del BccN, Barcelona Creative Commons Film Festival, un certamen que engega la seva 8a edició el 7 de juny, i que fins a l'11 portarà al Museu d'Art Contemporani (MACBA), al Zumzeig Cinema i a l'Àgora Juan Andrés les millors projeccions creades amb llicències lliures. Tampoc no hi mancaran col·loquis, tallers, debats i xous experimentals amb l'objectiu de construir un espai de diàleg, coneixement i defensa de la cultura lliure i l'audiovisual com a eina de crítica i transformació de l'entorn.

Gran part de la programació està formada per obres que volen donar visibilitat a lluites i anhels de comunitats que es resisteixen a ser trepitjades per la inèrcia global, i que fan dels valors com compartir, cooperar o cuidar-se l'eix central de la seva existència. En aquesta línia, l'obra Jirau e Santo Antônio: relatos de uma guerra amazônica dona veu a les persones que resisteixen a la regió amazònica en la lluita de l’aigua per la vida; La revolta de les escales mostra la lluita dels treballadors de Telefónica quan la companyia externalitza la plantilla i imposa unes condicions cada cop pitjors als treballadors. I també es farà un debat sobre noves comunitats en lluita amb membres de Metromuster, Marea Blava, Sindicat de Barri, Sindicat de Llogaters, Sindicat de Músics i el col·lectiu #NoCallarem. "Pensar ens fa lliures. Intentar entendre el funcionament de la societat i del que se'ns imposa és fonamental en la construcció de societats més justes, on les persones estan en el centre", es manifesta des de l'organització, l'associació Panorama180.

El programa és extens. La cifra negra denuncia les tortures i altres vulneracions de drets humans que avui en dia se segueixen donant a l'Estat espanyol; la projecció anirà precedida d'un debat sobre violència institucional. La tierra tiembla proposa un exercici de comprensió i coneixement dels canvis polítics que s'estan donant a Espanya. Idrissa: fronteres de la quotidianitat és una performance audiovisual que transporta l'espectador als llocs més foscos d'una Europa amb múltiples casos de feixisme i una Àfrica devastada. Una altra performance és Untitled n2, que centra el seu espectacle al voltant de la memòria.

Totes les activitats són d'entrada lliure fins a completar l'aforament, i algunes requereixen inscripció prèvia. Trobareu tots els detalls al web del BccN.

 

Data de publicació: Divendres, 02 Juny 2017
  • Comparteix