Tornar

Retrat del músic somrient a la càmera

De Beethoveen a Dvořák, en companyia de Gustavo Dudamel

El músic, compositor i director d'orquestra veneçolà passa aquesta setmana i la que ve pel Gran Teatre del Liceu i el Palau de la Música acompanyat de Los Angeles Philharmonic (LA Phil).

Els amants de la música simfònica s'han marcat en color vermell intens al calendari el final d'aquesta setmana i els inicis de la setmana entrant. No és estrany, perquè actuarà en dos dels escenaris musicals més destacats de la ciutat un dels directors d'orquestra més coneguts i aplaudits de l'actualitat, Gustavo Dudamel, al capdavant de la formació que dirigeix, la Los Angeles Philharmonic. Els podeu sentir els dies 26 i 27 de maig al Liceu i el 28 de maig al Palau de la Música Catalana, dues institucions musicals que col·laboren en una gira que recorre diferents ciutats olímpiques.

Tot comença al Gran Teatre del Liceu, on el director veneçolà i l'orquestra nord-americana que dirigeix interpretaran el Fidelio de Beethoven en una proposta semiescenificada que està pensada perquè la gaudeixin les persones que hi senten... però també les que no, ja que en les representacions col·laboren el Deaf West Theatre de Los Angeles, que interpreta la peça en el llenguatge de signes nord-americà, i també el Coro de Manos Blancas de El Sistema de Veneçuela.

Fidelio es basa en el drama francès Léonore, ou l’amour conjugal, s'ambienta a la Sevilla del segle XVII i gira al voltant d'un home empresonat per motius ideològics i Leonora, una esposa tan valenta com enamorada. Alberto Arvelo dirigeix escènicament una òpera semiescenificada que es va estrenar el 1805, quan Beethoven ja estava sord.

Les funcions al Liceu seran el diumenge, 26 i el dilluns 27, però si no heu pogut assistir a aquestes representacions semiescenificades de Fidelio, encara podeu sentir Dudamel i la seva orquestra l'endemà, el dimarts 28 de maig, al Palau de la Música Catalana.

El programa del Palau inclou les peces Fanfara olímpica, de John Williams, en al·lusió al caràcter "olímpic" dels concerts de Dudamel, i la Simfonia núm. 9, més coneguda com la Simfonia del Nou Món, de Dvořák. Finalment, escoltarem el Concert per a violí obra de la compositora mexicana Gabriela Ortiz, escrit per encàrrec de la Los Angeles Philharmonic i estrenat per María Dueñas a Los Angeles. La mateixa solista l'interpreta un cop més al Palau de la Música.

Si no us voleu perdre les actuacions barcelonines d'un dels directors d'orquestra amb millor reputació del moment, veniu al Gran Teatre del Liceu o al Palau de la Música, però abans consulteu al web d'aquests equipaments tota la informació sobre els concerts.

Data de publicació: Divendres, 24 maig 2024
  • Comparteix