Tornar

Una imatge del cartell que anuncia l'espectacle i que mostra els actors i actrius en plena representació

Del Berlín de la república de Weimar, a la Barcelona canalla dels anys 20

Un nou espectacle de varietés recupera l'esperit de dues ciutats i d'una època.

La Sala Melmac acull del 27 al 29 de maig la darrera estrena de la temporada, un espectacle que firma la companyia Santa Bastarda, es titula Ángeles de morfina i recrea en forma d'un cabaret grotesc, l'època daurada dels espectacles de varietats en dues ciutats europees.

Santa Bastarda és una companyia barcelonina dedicada a la dansa-teatre, amb una vocació multidisciplinària. Han estat residents a la Sala Melmac, un espai d'exhibició i creació de la Cia. Mar Gómez al barri del Guinardó, on han donat forma a l'espectacle que veurem ara.

És un muntatge que neix del descobriment de l'ambient fascinant i extrem que es vivia en els cabarets de Berlín de l'època de la República de Weimar (del 1918 als anys 30 del segle XX), un temps de gran llibertat durant el qual es veien espectacles de tota mena, alguns dels quals especialment avançats al seu temps. 

A la vegada, el muntatge s'inspira en els ambients canalles de la Barcelona dels anys 20 del segle passat, uns locals on es traspassaven totes les normes socials, es consumien drogues i es confonien, en una curiosa mixtura, les diverses classes socials.

Vodevil, circ i burlesque són els llenguatges que fa servir la companyia per recrear  un món de cortesanes, addictes, màrtirs i personatges sempre al caire de l'abisme, uns éssers posseïts per la luxúria, el vici i el desig, entre l'amor i la mort.

Ens posen aquest món davant dels ulls els actors i actrius Juan Andrés Ríos, Víctor Monroe, Xavier Muñoz, Viata, Kathia Perich, Lorena Terán i Mariona Andreu, que porten a escena textos de Juan Andrés Ríos (també director i coreògraf) i de Víctor Monroe (també autor de la música i director musical).

Si voleu reviure els ambients canalles d'altres temps, no us perdeu Ángeles de morfina, però abans de venir consulteu la informació sobre les representacions al web de la Sala Melmac.

 

Data de publicació: Divendres, 20 maig 2022
  • Comparteix