Tornar

Campanya de difusió per donar a conèixer el caràcter integrador del pessebre de la plaça de Sant Jaume

El bestiari protagonitzarà el pessebre de la plaça de Sant Jaume

L’arquitecte Jordi Darder signa una proposta integradora i col·laborativa que s’escampa pels carrers adjacents i que convida al vianant a integrar-se dins seu.

El pessebre de Nadal és la representació d’un fet històric que ens defineix com a cultura i que s’ha anat enriquint amb el temps i l’adopció de diverses transformacions. A més, el pessebre és també un mirall de cadascun de nosaltres: la representació de totes les virtuts que ens haurien de definir com a societat modèlica i en què el bestiari és la metàfora més terrenal. Hi veiem, per exemple, la fidelitat del gos d’atura; la constància del gall; la fermesa del bou; l’astúcia del gat o l’elegància del cigne. 

Per aquesta raó, el pessebre d’enguany cedirà el protagonisme de la plaça de Sant Jaume als animals. Les façanes de l’Ajuntament i de la Generalitat acolliran sengles instal·lacions d’un bou i d’una mula, respectivament, que s’il·luminaran quan es faci fosc.

Com a novetat, el pessebre excedirà el seu recinte tradicional i s’estendrà per la travessera que formen els carrers de Ferran i Jaume I, fins a crear un paisatge continu entre la Rambla i la Via Laietana. Gràcies a la col·laboració dels seus veïns i veïnes, un seguit de siluetes lluminoses s’abocaran als balcons de la primera planta dels edificis que formen aquest eix, la qual cosa permetrà als vianants passejar per dins del pessebre i integrar-se dins seu.

La intervenció es completarà amb una exposició de pessebres realitzats per joves promeses de l’escultura, la pintura, les arts audiovisuals i artistes consolidats de la tipografia, el gravat, la fotografia, la forja artística i el tapís, juntament amb associacions de pessebristes i diversos centres educatius de la ciutat que es podran veure en els aparadors i a l’interior de comerços, bancs i espais institucionals. D'aquesta manera, es reforça l'esperit col·laboratiu i multidisciplinar del projecte concebut per Darder.

Data de publicació: Dimarts, 23 novembre 2021
  • Comparteix