Tornar

Biennal Ciutat i Ciència 2019

La Biennal Ciutat i Ciència, a casa

La xarxa posa a l’abast de tothom els enregistraments de diversos debats d’aquest gran esdeveniment científic i ciutadà.

La situació de confinament generalitzat que estem vivint a causa de l’alerta sanitària per coronavirus (la Covid-19) no és un impediment per seguir gaudint de la cultura, inclosa la científica. Diversos equipaments, entitats i esdeveniments relacionats amb el món de la ciència, la tecnologia, la salut i el medi ambient acumulen continguts digitals oberts a tots els públics. És el cas de la Biennal Ciutat i Ciència, que el febrer del 2019 va omplir Barcelona de propostes per reflexionar sobre el coneixement científic i tecnològic des de tots els seus àmbits. Moltes d’aquelles activitats van ser enregistrades i ara poden visualitzar-se còmodament des de casa.

La Biennal va posar nombrosos llocs de trobada de la ciutadania amb el coneixement, per reflexionar obertament sobre els reptes que planteja la vida a les ciutats, la població mundial creixent i l’equilibri ecològic en un context de canvi global. Desafiaments com aquests es poden enfrontar gràcies a l’avenç de la ciència i la implicació de la societat a tots els nivells. En aquest marc, les xerrades i debats de la Biennal presenten diversos aspectes per comprendre millor com funciona el món, quin és el nostre impacte, i poder prendre decisions raonades i basades en l’evidència per mitigar-lo, viure més i millor.

Precisament, els reptes de la ciència són objecte d’un dels debats disponibles a l’arxiu digital de la Biennal. També en vídeo, tres diàlegs donen diverses mirades sobre la relació entre ciutat, ciència i participació. Altres enregistraments ens mostren Barcelona com un gran organisme viu, la intel·ligència col·lectiva en poblacions de diverses espècies i els seus punts en comú amb les societats humanes, i la important comunitat de microorganismes del nostre propi cos. I altres propostes ens orienten la mirada cap al firmament i donen a conèixer com s’explora l’univers a la cerca d’altres planetes habitables, les dificultats dels viatges espacials i de viure fora de la Terra, i el paper de la dona en la història de l’astronomia. Un munt de temes apassionants a només un clic de distància.

Veure el enregistraments, imatges i altres recursos relacionats, al web de la Biennal Ciutat i Ciència.

 

Data de publicació: Dimarts, 17 març 2020
  • Comparteix