Tornar

La Biennal de Pensament

La Biennal de Pensament omple la ciutat de debats

Convidats d’arreu del món, activitats, xerrades i tallers en 88 espais de Barcelona

La Biennal de Pensament, ‘Ciutat Oberta’ ens proposa set dies intensos de debats, diàlegs, propostes artístiques, activitats familiars, filosofia, conferències, concerts, circ, literatura i molt més.

Durant la setmana tindran lloc diferents converses on es reflexionarà sobre gènere. Les catedràtiques Judith Butler i Fina Birulés conversaran sobre 'L’embolic del gènere' el 15 d’octubre; Rita Segato, professora d’Antropologia i Bioètica de la Càtedra UNESCO de la Universitat de Brasília, i Gabriela Wiener, escriptora, poeta i periodista, conversaran sobre 'La ciutat de les dones', el mateix dia 15 d'octubre. El filòsof, comissari d’art i escriptor Paul B. Preciado i el doctor en Humanitats i professor de Teories de la Cultura i d’Art Contemporani a la Universitat Pompeu Fabra, Eloy Fernández Porta, ho faran el dimarts 16 d’octubre a la conversa 'Gènere, sexe i sexualitat'. Totes aquestes converses tindran lloc a la plaça Joan Coromines. 

Dimecres 17 d’octubre, a la plaça de Bonet i Muixí, David Fernàndez, Marina Subirats, Ignacio Sánchez Cuenca, Xavier Antich i Laia Bonet participaran a la Taula rodona 'Ciutats i sobiranismes'. José María Lassalle, Josep Ramoneda, Máriam Martínez Bascuñán i Fernando Vallespín participaran el dijous 18 d’octubre a la taula rodona 'Populismes. Contra el poder instituït' que tindrà lloc a la mateixa plaça.

També entre d'altres activitats, el Palau de la Música acollirà el dijous 18 octubre, Música per a la convivència, una conversa entre el pianista i escriptor austríac Alfred Brendel i el catedràtic de Sociologia i músic Richard Sennet.

El dissabte 20 d’octubre tindrà lloc a la Fabra i Coats, 'Cocreació i memòria: laboratori de Ciutat Oberta', una marató de noves tecnologies. Aquest laboratori és un exercici creatiu que involucrarà diversos col·lectius tecnològics i feministes, per pensar conjuntament què és una ciutat oberta.

L’artista Perejaume realitzarà el diumenge 21 d’octubre una intervenció artística amb el títol 'D’altra banda' al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

La Sala Beckett, el Teatre Tantarantana i la Lleialtat Santsenca acolliran obres teatrals sobre temàtiques diverses, com els prejudicis sobre la diversitat, les fronteres del saber o la democràcia. I el MNAC serà l’escenari de la peça de dansa 'On Truth and Lie in an Extra-Moral Sense' de Peter Stamer.

Entre l’octubre i el desembre tindrà lloc el cicle 'Gènere i ciutat' a les biblioteques i centres cívics de la ciutat dins el programa +Biennal.

Amb tantes propostes és impossible no trobar-ne moltes que ens agradin, oi? Aquest cicle d’activitats pretenen fer reflexionar sobre la ciutat i els seus diversos vessants. Tindrà, per tant, quatre itineraris: ciutat democràtica, ciutat digital, ciutat diversa i ciutat habitable. En cada un, especialistes d’arreu del món, convidats i convidades especialment per a l’ocasió, ens ajudaran a conèixer iniciatives polítiques i socials, i eines tecnològiques, que poden fer de les ciutats del segle XXI societats més justes i solidàries.

Tot això passarà en 88 espais de Barcelona que s’han ofert perquè el pensament arribi a tota la ciutat. Seran centres cívics, escoles, biblioteques, universitats, museus i llibreries entre d’altres els que, entre el 15 i el 21 d’octubre, obriran les seves portes de manera gratuïta per a tothom qui hi vulgui assistir.

Consulteu més informació al seu web.

Data de publicació: Divendres, 14 Setembre 2018
  • Comparteix