Tornar

Un seguit de pictogrames mostren persones tocant instruments de tota mena
Logotip de la campanya d'activitats dels centres cívics durant el confinament

Bucs confinats i altres perles musicals del Centre Cultural Albareda

Si us agrada la música, no deixeu de visitar aquests dies el web del Centre Cultural Albareda, on han penjat un repertori ampli de propostes: des de llistes de reproducció de cançons fins a concerts sencers i música feta des de casa. Un concert al balcó? Un bon llibre sobre música?

El Centre Cultural Albareda és un espai municipal del Poble-sec situat darrere del parc de les Tres Xemeneies. La seva activitat abasta el cinema, les xerrades i les arts escèniques, però el seu camp d'actuació principal és la música. Si no estan de confinament, acullen concerts de manera freqüent i, a més, posen a disposició dels grups que ho sol·liciten els seus bucs, unes sales d'assaig insonoritzades on artistes del Poble-sec i altres punts de la ciutat posen a punt les seves propostes sonores.

Aquests dies que estem tots tancats a casa no s'han resignat a interrompre les activitats, i tiren de Facebook, iVoox o Spotify, entre altres recursos que ofereix la xarxa, per muntar tallers en els quals aprendre a ballar la rumba, fer una tria de passos de ball especialment ben trobats o proposar-vos concursos de microrelats. Fins i tot han fet un recull d'enregistraments de veïns i veïnes del Poble-sec fent música des dels balcons que no us hauríeu de perdre.

Entre les propostes més interessants, però, hi ha els Bucs confinats, un seguit d'enregistraments que ha permès al centre i als qui segueixen les seves activitats mantenir el contacte amb els grups que fan servir de manera habitual els bucs d'assaig de l'Albareda. Els han proposat que presentin des de casa els seus videoclips o bé que ofereixin enregistraments casolans de la seva música.

Així, podeu veure com passen el confinament projectes musicals com Obmura, que regala als espectadors una cançó creada durant el confinament (Sigue siendo tu), les Ketekalles i el seu rap soul acústic amb tocs llibertaris i feministes, la banda Paral·lelus, alegrant-li la vida als veïns des del seu balcó o els Tea Time, per esmentar només alguns dels molts grups i artistes relacionats amb el centre que segueixen fent música des del confinament.

Les propostes de l'Albareda, però, també inclouen concerts enregistrats a la casa i que podreu anar seguint via YouTube o iVoox, per tornar a gaudir de la música d'artistes com Anita Zengeza o Black Deser Lizard, entre d'altres. A més, us recomanem especialment visitar l'apartat del web titulat Música i lletra, on trobareu tot de recomanacions de llibres de música a càrrec de discogràfiques, botigues de discos, festivals i col·laboradors de la casa. La llista no para de créixer i, si voleu fer una aportació recomanant un llibre, estan disposats a escoltar-vos.

Recordeu, finalment, que com ja us hem explicat algun cop, al Centre s'han dedicat també a crear llistes d'Spotify que us parlin del concepte "casa" però també suggereixen la idea de "carrer" i que, a més, han penjat els enregistraments d'un cicle de xerrades sobre música que van fer fa uns mesos i que es va titular Musicalment parlant.

Si no voleu renunciar a la música durant el confinament, visiteu el web del Centre Cultural Albareda i també el seu Spotify.

Data de publicació: Dimarts, 28 Abril 2020
  • Comparteix