Tornar

Cafès científics sobre evolució humana

Cafès científics sobre evolució humana

L'associació cultural Casa Orlandai organitza tres sessions inspirades en Darwin.

Enguany fa 150 anys des de la publicació de La descendència de l'home i sobre la selecció en relació amb el sexe, de Charles Darwin. Una data que l'associació cultural Casa Orlandai, ha volgut celebrar amb uns cafès científics presencials on es parlarà de tres temes relacionats amb l’evolució: Les adaptacions morfològiques que ens han fet humans, la qual tindrà lloc el 20 d’abril, Musaranyes fòssils i homínids, el 18 de maig i L'evidència genòmica de l'evolució humana, el 15 de juny.

Aquesta obra, juntament amb L’origen de les espècies i Les expressions dels homes i els animals van suposar un abans i un després en la reflexió darwiniana sobre l’evolució de les espècies i, més en concret, de la nostra espècie, motiu pel qual la temàtica de les sessions busca aproximar-se a la nostra història i els seus mètodes d’estudi.

Així doncs, durant la primera xerrada, Les adaptacions morfològiques que ens han fet humans, s’aprofundirà en com es van manifestar les característiques morfològiques que ens diferencien dels simis, com per exemple el bipedisme, i quin va ser l’ordre d’aparició d’aquestes peculiaritats humanes. Per a la segona sessió, Musaranyes fòssils i homínids, es tractarà com són les musaranyes fòssils i per què donen tanta informació, ja que aquests organismes són els que s’utilitzen per especialistes com a indicadors paleoecològics. A més, aprendreu coses com quines són les relacions que tenen en els jaciments on es troben homínids i humans. I per a concloure els cafès científics, amb l'última sessió us endinsareu en L'evidència genòmica de l'evolució humana on s’explicarà com es poden detectar la relació entre branques del DNA, una vegada reconstruït el DNA antic.

Si us interessa l’evolució, no us podeu perdre aquestes tres jornades tan interessants dedicades a Darwin.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 14 Abril 2022
  • Comparteix