Tornar

Reproducció de la fotografia titulada Claw, Hand, feta per Alex Reynolds el 2022

La mirada ambivalent de la càmera

L’artista i cineasta Alex Reynolds suplanta l'enfocament tradicional del llenguatge visual per mirades que ofereixen un gest d’afecte a l’espectador.

Fins al 20 d’agost es pot veure a CaixaForum Barcelona l’exposició Alex Reynolds. Perquè tinc llàgrimes!. Es tracta de l’últim projecte de l’artista i cineasta basca Alex Reynolds, que l’any 2020 va ser una de les guanyadores de la convocatòria Suport a la creació. Producció de la Fundació La Caixa amb el projecte Rapporteur.

Nascuda a Bilbao el 1978, Alex Reynolds ha exposat, entre d’altres, al Museu Guggenheim de la seva ciutat i a la Fundació Joan Miró, i les seves pel·lícules s’han projectat en diversos festivals de Londres, Marsella i Madrid. Ben coneguda a casa nostra, la seva obra Billie y Nilo va merèixer el 2022 el Premi de Videocreació dels Centres Territorials del Sistema Públic d’Equipaments d’Arts Visuals de Catalunya, Santa Mònica, el Departament de Cultura i LOOP Barcelona.

A CaixaForum Barcelona, l’autora presenta una constel·lació de treballs recents en què expandeix les possibilitats del retrat i va més enllà de la visualitat. El títol de la mostra, comissariada per Sabel Gavaldon, prové del guió per a una pel·lícula fallida en la qual algú pregunta a un nen: “Per què plores?”. I el nen respon: “Perquè tinc llàgrimes!”.

En els límits del llenguatge cinematogràfic, el treball d’Alex Reynolds posa en suspens les convencions narratives del mitjà amb la voluntat d’aprofundir en el potencial alliberador del joc. Amb aquest exercici, la creadora desdibuixa els contorns de la identitat dels personatges fotografiats i substitueix la mirada inquisitiva de la càmera per visions que s’ofereixen com un regal o un gest d’afecte en comptes d’una imposició.

L’entrada costa 6 euros i dona accés a totes les exposicions vigents. Podeu triar el dia de la visita i comprar el vostre tiquet en línia clicant aquí.

Data de publicació: Dijous, 08 Juny 2023
  • Comparteix