Tornar

Fotografia de la instal·lació Farbalà, de Xevi Bayona al CaixaForum

Una instal·lació efímera per recordar

L’obra tèxtil Farbalà, de l’arquitecte i artista Xevi Bayona, dialoga amb el pati anglès d’Arata Isozaki al CaixaForum.

Fins al 31 d’agost es pot visitar a CaixaForum la instal·lació efímera Farbalà de Xevi Bayona, que es pot visitar cada dia de forma gratuïta de 10 a 20 h. Es tracta d’una peça tèxtil feta en col·laboració amb el Festival d’Intervencions Efímeres A Cel Obert de Tortosa.

Nascut a Olot el 1980, Bayona es va graduar en arquitectura a Barcelona i Porto. Ha guanyat tres premis FAD per la Factoria i Magatzem dels Reis Mags a Fabra i Coats i és director artístic del Festival del Foc i la Llum, Lluèrnia, de la seva ciutat. Allí hi té el taller i l’estudi, on aprèn i treballa amb l’experimentació, l’assaig, la crítica i el respecte i la interpretació de l’entorn social, físic i cultural. La seva obra se situa a cavall de l’arquitectura, l’urbanisme, l’art, el paisatge, les instal·lacions efímeres i les escultures lumíniques, una barreja de disciplines que es retroalimenten i es complementen les unes amb les altres.

En aquesta ocasió, l’artista proposa una peça en diàleg amb el pati anglès projectat a Casaramona per Arata Isozaki, de manera que Farbalà esdevé un element central de l’escenografia dels diferents esdeveniments que s’han programat al llarg de mes d’agost en el marc de les Nits d’Estiu.

Com un “volant de roba cosida per la part superior i deixada penjar”, la instal·lació, sostinguda per una mena de catenària, es mou amb el vent; canviant i desdibuixant constantment la seva forma per transformar-se en una massa lleugera que capta la llum, projecta diferents tonalitats de color i canvia totalment la percepció d’aquest espai exterior.

Data de publicació: Dijous, 04 Agost 2022
  • Comparteix