Tornar

Imatge de la campanya Aquí es fa cultura!

Un fanzín i sis vídeos per donar a conèixer els Drets Culturals

Sota el lema "Aquí es fa Cultura!", la campanya vol conscienciar la ciutadania dels seus drets culturals i compartir una nova mirada sobre el fet cultural.

Coincidint amb la presentació de la segona mesura del Pla de Drets Culturals de Barcelona, s'han posat en marxa un seguit d'accions comunicatives que volen donar a conèixer l'abast i significat del concepte drets culturals. Les accions s'agrupen en una campanya que té per lema "Aquí es fa Cultura!", genera vincle amb totes les persones —subjectes de drets culturals— i busca la complicitat de sectors i teixit productiu, entitats, associacions i agents interns de l'Administració. La campanya posa l'èmfasi en la reflexió respecte a la importància de l'accés i la participació envers les pràctiques culturals, i la formen un fanzín i sis vídeos.

Els productes comunicatius generats a la campanya tenen l'objectiu d'arribar al conjunt de la ciutadania, al mateix temps que posen el pes en la importància dels petits gestos quotidians que no s'identifiquen com a pràctiques culturals per a redescobrir el paper benèfic, íntim i necessari que la cultura exerceix en la vida de les persones. S'ha confeccionat un fanzín digital que, amb llenguatge planer i directe, mostra el sentit i la missió d'una ciutat com Barcelona, declarada ciutat de Drets Culturals. Juanjo Sáez, Camille Vannier, Roberta Vázquez de Cabo, Marta Altieri, Néstor Fernández i Olga Capdevila són els il·lustradors i les il·lustradores participants al fanzín, i els textos són de Júlia Barceló. Així mateix, s'ha creat un portal informatiu que recollirà i divulgarà totes les accions que implementarà l'Ajuntament amb el Pla de Drets Culturals.

Més informació, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 10 novembre 2021
  • Comparteix