Tornar

Retrat de l'artista mirant a càmera mentre toca la guitarra

Les cançons intimistes de Licus sonen a l'ImaginCafè

Guitarres, pianos, violins, una veu que cal escoltar i grans dosis de nostàlgia, en una proposta musical senzilla i intimista.

Es diu Enric Cosp Arqué, però si el coneixeu, serà amb el nom de Licus, el pseudònim d'un jove compositor i intèrpret de cançons que comença a despuntar i que segur que continuareu escoltant en els pròxims mesos. De moment, el 30 de novembre el teniu a l'ImaginCafè del carrer de Pelai.

Si vau tenir bon ull i sentit de l'oportunitat, potser vau ser el 17 de setembre passat al concert de presentació del seu primer disc a La Farinera del Clot. Va ser tot un èxit i no és gens estrany, perquè els temes de l'EP Tota la família són senzills i directes, parlen de sentiments com l'amor i la nostàlgia i d'aquelles inquietuds personals que tots tenim, però també de transformació social. Tot amb molta poesia i ganes de lliurar-se a l'experimentació.

Aquesta història musical va començar el 2021 amb Can Rampoina, un tema que va néixer durant el confinament i que parla d'una situació real: la convivència de Licus amb una noia amb la qual ja tenia una història prèvia i l'absència que sent l'artista el primer dia de desconfinament, quan torna a quedar-se sol a casa seva. Entre els temes més recents, Quan era un humanoide, que ens parla d'aquesta nova i transformada versió de la masculinitat del nostre temps en la qual ja no cal que els homes reprimeixin les emocions.

Jo tinc un avi (dedicada al seu avi) o el tema en castellà Soñador són algunes altres creacions de l'artista. De fet, no sempre s'ha dedicat tan intensament a la música, ja que per poc que exploreu a internet descobrireu que aquest cantautor és, també, un matemàtic dedicat a l'anàlisi de dades i molt relacionat amb la Universitat Pompeu Fabra. I és que ja se sap que la música és matemàtica, d'aquí, potser, que Licus tingui una capacitat excepcional de seduir les persones que l'escolten amb els sons que produeix.

Si voleu saber com sonen les cançons, úniques i personals, de Licus, teniu una cita a l'ImaginCafè. Abans de venir, però, consulteu al seu web tota la informació sobre el concert i feu reserva de l'entrada.

Data de publicació: Divendres, 25 novembre 2022
  • Comparteix