Tornar

Un rostre humà cobert per un aparell mecànic per graduar la vista a la coberta de l'últim disc de la banda

Caos estilístic i mescles impossibles a l'Hangar, de la mà del segell Nøvak

Electrònica i electricitat són la mateixa cosa en mans de Nøvak, una discogràfica barcelonina especialitzada en els estils més diversos, sempre lligats pel seu caràcter experimental, que ells barregen sense complexos. Cita el dissabte, 19 d'octubre, a l'Hangar.

El segell discogràfic Nøvak va néixer l'any 2015 per donar sortida a una pila de sons d'estils diversos lligats sempre pel seu caràcter electrònic. Els artistes que treballen amb aquest segell poden fer servir tota mena de recursos (des d'una simple guitarra elèctrica al sintetitzador més sofisticat) però tots tenen un comú un caràcter fosc i un amor sense mesura per les propostes de caràcter experimental.

Tindreu un bon exemple del caràcter dels artistes lligats a Nøvak  en una nit que organitza el Niu del Poblenou però que té com a escenari el veí Hangar. Allà han convocat la nit de dissabte les bandes i projectes artístics Refectori, Catástrofe Club, Ô Paradis i Tecib.

Aquest últim projecte, Tecib, el signa Fermí Duran, autor d'una electrònica de caràcter experimental que porta des del 2016 en actiu i enregistrant treballs. L'última mostra de la seva manera d'entendre la música, sempre lluny de qualsevol etiqueta coneguda, es titula Collisions i ha estat editada per Nøvak aquest mateix any 2019.

Per la seva banda Demian Recio és el responsable de Ô Paradis, una proposta sonora que va començar a evolucionar el 1999 i que transita pels territoris del pop, el folk i els sons industrials, tot ben amarat d'un caràcter experimental que és marca de la casa i acompanyat d'unes lletres que, diuen, són tan importants en la proposta com la mateixa música. En aquest concert escoltareu Recio repassar vint anys de trajectòria artística, poca broma, recollits en el recopilatori Verlo pasar.

Tampoc són gaire corrents les propostes de Refectori. És el projecte de Xavier Longàs. Potser heu escoltat algun cop el seu techno, tan profund com ombrívol, ple d'atmosferes fredes però estranyament belles. I encara més difícil de classificar és la darrera aposta de la nit, un projecte que va néixer en una fàbrica de creació artística de Granollers (Roca Umbert) i que es fa dir Catástrofe Club (a la foto, la portada del seu darrer disc, Ejercicios de visión). Veus, guitarres, baix, programacions, un teclat.... Els responsables de la cosa són Josep Maria Herrera i David Molina, que quan actuen en directe tenen el suport de Pablo García Godoy.

Si us voleu submergir en un vespre de sons foscos i experimentals, no us hauríeu de perdre la cita amb els artistes del segell Nøvak a l'Hangar. Abans de venir, però, consulteu en aquest enllaç tota la informació sobre el concert.

Data de publicació: Dimarts, 15 Octubre 2019
  • Comparteix