Tornar

Imatge de la videoinstal·lació Lincoln, Lonnie, and Me

Carrie Mae Weems, també al MACBA

El Museu participa en el desplegament de l’obra reivindicativa de l’artista afroamericana amb la videoinstal·lació Lincoln, Lonnie, and Me.

Fins al 15 de gener es pot veure a la Capella MACBA la videoinstal·lació Lincoln, Lonnie, and Me – A story in 5 parts (2012) en què la fotògrafa Carrie Mae Weems (Oregon, 1953) utilitza figures fantasmagòriques a escala humana per analitzar, a través de la seva relació amb el president Abraham Lincoln i l’activista Lonnie Graham, com es construeixen les narratives històriques i com les tragèdies del passat es renegocien constantment.

Aquesta proposta, cortesia de Jack Shainman Gallery (Nova York) i Galerie Barbara Thumm (Berlín), es presenta en paral·lel a l’exposició Un gir dins l'impossible repartida entre el centre KBr de la Fundació Mapfre i la Fundació Foto Colectania, on es mostra l’obra fotogràfica de l’artista nord-americana de les últimes quatre dècades.

Compromesa amb els drets humans i civils, l’objectiu de Carrie Mae Weems és reivindicar els cossos negres “negats, oblidats i denigrats” per la història oficial amb l’esperança d’un futur diferent. Per ella, “és important tenir en compte l’estètica, a més de la raça, el gènere, la identitat o la classe social”.

Tant l’exposició com la videinstal·lació han estat comissariades per la mateixa directora del MACBA, Elvira Dyangani Ose. Les dues mostres pretenen acostar al públic la pràctica i la metodologia d’una artista que s’anticipa constantment a la seva època, convençuda que la seva responsabilitat com a artista “és treballar, guanyar un jornal i crear art, bell i poderós, que aporti i que reveli per embellir el desordre d’un món regirat”.

Per l’autora, “cal depassar les barreres imposades per expressar amb claredat les circumstàncies clau del nostre moment històric ”amb l’objectiu d’establir un diàleg amb una multiplicitat de comunitats basada en la influència recíproca, el compromís i l’afecte”.

L'entrada general al MACBA val 11 euros i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 05 Octubre 2022
  • Comparteix