Tornar

Cross Border a Casa

La companyia Cross Border posa damunt l'escenari els problemes de l'habitatge

La formació, que recentment ha celebrat el 10è aniversari, presenta Casa, un muntatge amb dramatúrgia i direcció de Lucía Miranda.

Cross Border situa el seu nou espectacle dins el teatre documental. Parteix d'un concepte, diuen, tan senzill i tan complex com és "casa". Què és i què representa?, es pregunten i ens pregunten. Per a ells, en els darrers anys han passat moltes coses que potser n'han canviat el significat: gentrificació, crisis econòmiques, desnonaments, crisi dels refugiats, feminisme... A Casa, així és titula la proposta que aquest desembre podreu conèixer al Lliure de Gràcia, tot gira al voltant del tema de l'habitatge, i és una obra que vol anar més enllà de l'escenari, com ho demostren tots els documents adjunts que podeu trobar al web del Lliure en aquests moments, des de l'avantprojecte de la nova Llei d'Habitatge fins al decàleg de Barcelona per al dret a l'habitatge, com també que en totes i cadascuna de les funcions hi haurà un col·loqui-debat amb el públic acabada l'obra.

Signa la dramatúrgia i la direcció de Casa Lucía Miranda, i la interpreten Pilar Bergés, Ángel Perabá, Efraín Rodríguez, César Sánchez i Macarena Sanz. És una coproducció del Teatre Lliure, el Teatro de La Abadía, el Théâtre Dijon Bourgogne – Centre Dramatique National i Cross Border. La companyia ha celebrat recentment el seu 10è aniversari amb propostes de teatre comunitari; ara s'enfronta a parlar d'un tema sempre d'actualitat però que en els darrers anys, com expliquen ells mateixos, ha estat notícia per raons que no ho havia estat abans. "Vaig escoltar històries de desnonaments, gentrificació i especulació immobiliària, cases d'acollida, cases tutelades...", manifesta Miranda quan narra que, per fer la dramatúrgia, va preguntar a més de 40 persones molt diverses què era "casa" per a elles.

Més informació i entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 01 Desembre 2021
  • Comparteix