Tornar

Fotografia promocional de Jordi Maria Macaya i Cati Plana, els components de Clavellina d'Aire

Dels Pirineus al paradís

Cati Plana i Jordi Maria Macaya presenten al CAT el disc Músiques per emportar-se a una illa deserta.

El 8 de juny, el duet Clavellina d’Aire format per Cati Plana (acordió diatònic) i Jordi Maria Macaya (viola i veu) presentaran el seu nou disc, Músiques per emportar-se a illes desertes, al Centre Artesà Tradicionàrius (CAT).

Tots dos són vells coneguts de l’escena musical catalana com a components del mític grup El Pont d’Arcalís i com a col·laboradors de l’Escola Folk del Pirineu, a Arsèguel, on ha compartit els seus coneixements sobre una de les formacions instrumentals més típica de la música tradicional amb el taller Corda a la manxa!: el conjunt format per violí i acordió diatònic.

Fa tot just un any, Cati Plana i Jordi Maria Macaya van cloure la programació de la 24a Taverna del CAT. D’aquella experiència en va sortir aquest projecte, que ha anat prenent forma de mica en mica. Ara hi tornen amb una proposta de caire cambrístic totalment perfilada i que presenten sota el nom de Clavellina d’Aire en la qual “queda representada un panorama que reflecteix un sentiment de pertinença” a través de valsos, boleros i peces contemporànies que han enregistrat fora de l’estudi, en llocs com una cava, una font o un santuari.

En aquest projecte, cordes i acordió es retroalimenten per afrontar amb el millor dels equipatges una eventual situació d’extrema solitud, encara que sigui en un indret paradisíac. Des de dalt del Pirineu neix un anhel musical de concòrdia que es projecta terra enllà i mar endins: Ací, astí i allí, com diuen a la Vall de Boí i com fa una de les seves tonades. Són 18 temes ben eclèctics que porten la remor de les aigües dels rius engorjats de l’alta muntanya fins a les platges que cadascú s’imagini, perquè tothom té la seva utopia.

L’entrada per assistir al concert val 8 euros i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 02 Juny 2023
  • Comparteix