Tornar

Fotografia dels músics Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent
Fotografia promocional de l'agrupació musical mallorquina Esclafit i castanyetes

La nit més mallorquina del Tradicionàrius

Gràcia celebra els 30 anys de foguerons de sant Antoni amb un recital de Biel Majoral, Jaume Arnella i Vicent Torrent, rematat amb ball de bot.

Coincidint amb la 36è edició del festival Tradicionàrius de música d’arrel i en el marc del Circuit Folk 2022, el Centre Artesà Tradicionàrius i la Federació de Foguerons de sant Antoni a Gràcia organitzen el 27 de gener una nit de concert i ball de bot, amb doble sessió.

A les 20.30 h tindrà lloc una “conversa-concert” que reunirà dalt de l’escenari tres referents de la música tradicional dels Països Catalans: el mallorquí Biel Majoral, el català Jaume Arnella i el valencià Vicent Torrent. Els guanyadors del premi a la trajectòria Enderrock 2021 proposen una espectacle basat en l’intercanvi d’anècdotes i cançons, acompanyats per Delfí Mulet a la guitarra i Ferran Martínez a l’acordió. El repertori inclourà temes reivindicatius i d’altres procedents de l’imaginari col·lectiu com l’Elogi de la faràndula, Sa porrassa, Rosa de paper, Tio Canya, Don Francisco o Les rondes de vi, degudament arranjats per Miquel Brunet.

A continuació prendrà el relleu l’agrupació mallorquina Esclafit i castanyetes per celebrar com cal el 30è aniversari de l’organització dels foguerons en honor de sant Antoni a Gràcia. Actualment, el grup d’Artà –actiu des de l’any 1984– està format per Bel Gili (veu i guitarra), Cati Bisbal (veu i mandolina), Conrad Moyà (veu i baix), Lluc Barbón (violí), Nena Bisbal (guitarró), Josep Bernad (guitarra) i Llorenç Terrassa (percussió). Amb un repertori farcit de cançons populars, oferiran balls en parella i en rotllanes amb diferents estils: jotes, mateixes, boleros i fandangos.

L’entrada per gaudir d’aquesta vetllada val 10 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 24 Gener 2023
  • Comparteix