Tornar

Fotografia del músic, compositor i activista cultural Jordi Fàbregas i Canadell

El Tradicionàrius homenatja Jordi Fàbregas

La 36a edició del festival obre la programació amb un recital que aplega compositors i intèrprets de música d’arrel que van tenir tracte amb el músic i promotor cultural.

El 13 de gener, el Festival Tradicionàrius iniciarà els seus habituals tres mesos de programació intensa. El certamen engegarà a les 20.30 h amb una cercavila del grup de percussió Kabum i els grallers del Col·lectiu Guirigrall. Seguidament, l’auditori del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) acollirà el concert inaugural. Es titularà Jordi Fàbregas DO i proposarà un viatge per l’univers musical de Fàbregas amb una mirada intergeneracional, com correspon a la mentalitat d’aquest músic, promotor cultural i ànima del Tradicionàrius, mort el 2021.

Per això, el Festival i el Districte de Gràcia han produït un recital format per 12 peces de l’univers musical de Fàbregas arranjades per compositors joves de música d'arrel com Laia Vallès, Manu Sabaté, Pau Benítez, Roger Andorrà, Marçal Ramon i Cati Plana, que seran interpretades per Ciscu Cardona, Cati Plana, Anaís Falcó, Roger Andorrà, Boris Pi i Marc Figuerola. A més, en cada cançó hi haurà cantants convidats com Xavi Rota i Patri Garcia, Arturo Gaya, Arnau Obiols, Artur Blasco, Sicus Carbonell, Adrià Dilmé, Anna Ferrer, Jaume Arnella i Toni Torregrossa.

El Festival es completa amb vuit concerts més. El 20 de gener hi actuarà el duet format per la rapera de la Ribera Baixa Tesa i el cantant d'Alcúdia Jonatan Penalba. Tots dos revitalitzen la música tradicional valenciana a través del rap amb l’espectacle Rap d’arrel, acompanyats del DJ i la guitarra elèctrica de Pere Ródenas i del trombó de Riki.

El 27 de gener, Biel Majoral, Jaume Arnella i Vicent Torrent –guanyadors del premi a la trajectòria de l’Enderrock 2021– protagonitzaran una Conversa-concert dins del Circuit Folc 2022 amb cançons de les Illes Balears, el Principat i el País Valencià arranjades per Miquel Brunet, ideòleg i precursor de la primera trobada entre els tres artistes. La nit es clourà amb una demostració de ball de bot a càrrec de l’agrupació mallorquina Esclafit i castanyetes, en actiu des 1984.

El febrer s’hi han programat tres concerts més –Fetén Fetén, el dia 5; Ball de Carnaval amb Flowk, el 17, i La Balada d’en Solé Sugranyes, el 24– i tres més al març: Re·Romanç, el dia 5; La Filadora, amb l’espectacle amb perspectiva de gènere Primfila, el dia 9, i Les Mécanos, el dia 24.

El preu de les entrades oscil·la entre 6 i 10 euros i es poden adquirir de forma anticipada en els enllaços corresponents a cada concert del Festival.

Data de publicació: Dilluns, 09 Gener 2023
  • Comparteix