Tornar

Imatge del procés de creació del Programa d’Investigació Curatorial

Un joc d'escapada amb artistes vius i morts

El P.I.C. planteja a Nova i curiosa relació un taller 2.0 per construir un espai-joc inspirat en la relació entre Dau al Set i Enric Tormo.

El Centre de les Arts Lliures presenta Nova i curiosa relació, una mostra col·lectiva que és el resultat de la investigació i treball que el Programa d’Investigació Curatorial (P.I.C.) ha dut a terme durant el 2022 a partir de l’exposició La invisibilitat del Dau. Enric Tormo, impressor i fotògraf.

El P.I.C. neix en col·laboració amb la Sala d’Art Jove i s’articula al voltant d’un equip d’artistes i comissaris independents. L’edició d’enguany –coordinada per Sílvia Galí i formada per Alexander Arilla, David Ricart Andreu i Júlia Zapata– consisteix en una activació i relectura de l’esmentada exposició, de marcat to històric i documental, per tal d’estirar el fil de la memòria i relacionar-lo amb la creació i el pensament contemporanis.

El P.I.C. treballa in situ a l’exposició en horari d’obertura al públic per tal de fer poroses les fronteres entre exposar, mediar i investigar, com un experiment de recerca oberta. Conceptes com la còpia, el remix i el remake, l’amistat i la creació col·lectiva ressonen en aquest espai de trobada com ecos de l’antic taller analògic de Tormo, que sovint acollia artistes de les segones avantguardes catalanes. Per això Nova i curiosa relació congrega creadors “vius i morts” com el mateix Tormo, Noela Covelo Velasco, Daniel Moreno Roldán, Martí Ribas, Alba Garcia Allué, Joan Brossa, Paula Vilageliu, Mar Reykjavik, Blanca Miró i Eladio Aguilera.

Els seus comissaris expliquen que “l’equip del P.I.C. donem voltes a les relacions que ocórren en un espai, com si fos un tauler d’un joc. En diem taller 2.0 perquè no l’entenem tant com un espai físic, sinó com un sistema que ens interrelaciona”. En aquest taller es reuneixen diversos artistes per construir plegats aquest espai-joc, consistent a trobar les pistes fins a sortir d’una habitació. D’aquesta manera, a força de buscar-ne l’eixida, les persones que hi participen entren a habitar aquesta nova i curiosa relació.

I de fet és així, com cada dimarts a les 18 h, l’exposició s’activa a través d’aquest escape room amb artistes convidats. Si us hi voleu apuntar, escriviu un correu a fundacio@fundaciojoanbrossa.cat

Data de publicació: Dijous, 10 novembre 2022
  • Comparteix