Tornar

Lola González, Nan Valentí i Pepa Plana a Si tu te'n vas

La cia. Pepa Plana reivindica el fet de riure i el paper dels còmics

La pallassa, acompanyada a l'escenari per Nan Valentí i Lola González, estrena l'espectacle Si tu te'n vas.

El flamant Centre de les Arts Lliures de la Fundació Joan Brossa viurà el 14 de gener l'estrena del nou espectacle de la companyia Pepa Plana, titulat Si tu te'n vas. Dos dies abans, el 12, ja se'n podrà veure una funció, una prèvia a preu reduït. Hi haurà sessions fins a final de mes.

Si tu te'n vas és un espectacle destinat al públic adult, o si més no apte a partir dels 10 anys, que mostra diferents números clàssics del món dels pallassos, ara reinterpretats amb ulls de dona. Pepa Plana, Nan Valentí —que també apareix vestit de dona— i Lola González són tres heroïnes oblidades que expliquen al públic la seva història, amb la voluntat de riure i de fer riure, així com de fer memòria. Reivindiquen i reafirmen el fet de ser còmiques i el plaer de riure, especialment de les coses més petites. Això sí: posen el dit a la nafra en tot allò que les molesta. "Tres pallasses que es troben en aquest camí de l'èxode antic per recrear el món", anuncia el programa de mà del muntatge.

Pepa Plana suma d'aquesta manera un nou espectacle propi —en aquest cas dirigit amb Nan Valentí, escenografia de Xavier Erra i vestuari de Nídia Tusal— al seu intens currículum, trajectòria que inclou també col·laboracions amb el Cirque du Soleil i amb molts grans noms de l'escena del clown. El 2014 li va ser atorgat el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat, i d'ençà de 2018 viu la seva segona etapa com a directora del Festival Internacional de Pallasses d'Andorra.

Més informació sobre Si tu te'n vas i entrades, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 11 Gener 2022
  • Comparteix