Tornar

Una noia escolta música amb uns auriculars al cartell que anuncia aquesta pel·lícula xinesa

Un cicle a l'Institut Confuci mostra el cinema xinès fet per dones

És diferent la mirada que projecta sobre el seu país una directora xinesa a la dels seus col·legues masculins? Segur que sí però, en tot cas, ho podreu comprovar cada dimecres, fins al 26 de juny, en un cicle de cinema a l'Institut Confuci.

És Xina: 5 mirades de dona, un cicle de projeccions amb xerrada posterior que va començar el 29 de maig passat amb la presentació del llibre Historia del cine chino, de Ricard Planas. Aquell dia ja es va projectar un film de Li Yu del 2010 (Buddha Mountain) i va arrencar així un cicle que ens proposa conèixer en detall el paper de les dones en la indústria cinematogràfica xinesa.

I és que amb unes xifres d'espectadors que farien enveja als distribuïdors de casa nostra, la indústria xinesa del cinema viu temps excepcionals, en un moment en què, a més, els directors del país són cada cop més coneguts arreu del món. Tothom a sentit a parlar de Zhang Yimou o Jia Zhangke però el cinema xinès... va més enllà d'aquests noms.

I és que entre els cineastes emergents que s'han donat a conèixer en les noves generacions xineses hi ha unes quantes dones com ara Vivian Qu, Ann Hui o Xu Jinglei que ofereixen una manera diferent d'apropar-se a la realitat actual o a la història del gegant asiàtic.

El públic barceloní tindran l'oportunitat de fer-ho en un cicle que, aquest mateix dimecres, ens mostra un treball de l'any 2011 de la realitzadora Ann Hui titulat Una vida sencilla, un film que es va veure al Festival de Venècia i que parla sobre la vella criada d'una família i el paper importantíssim que té per a l'últim membre de la nissaga que encara viu a Hong Kong.

El dimecres següent, 12 de juny, serà el moment de veure So Young, una mostra del treball de la directora Zhao Wei que es va rodar el 2013 i que parla d'amor, amistat i ambició en el si d'un grup de joves estudiants a la Xina dels anys 90. El 19 de juny, coneixerem la història que explica Ella, una joven china (a la imatge) un film del 2009 de Guo Xiaolu sobre una noia de poble que viatja a la gran ciutat i canvia radicalment de vida, tot i que res no acabi de sortir com ella es pensava.

Love education, de Sylvia Chang tancarà el dimecres, 26 de juny aquest cicle, amb un drama generacional protagonitzat per tres dones que són, simbòlicament, visions del passat, el present i el futur de la Xina. Tot a partir de la història d'una noia que vol traslladar el cos del seu pare difunt a la tomba on descansa la seva mare.

Si voleu més informació sobre el cicle de cinema Xina: 5 mirades de dona, consulteu el Facebook de l'esdeveniment.

Data de publicació: Dilluns, 03 Juny 2019
  • Comparteix