Tornar

Radiacions de mil colors.

Ciència al Guinardó

Tallers, xerrades, recorreguts virtuals i jornades sobre el cosmos per fomentar la inquietud científica a la ciutadania.

La ciència és una de les disciplines més fascinants del món i és crucial per al desenvolupament de la societat. És per això que la divulgació científica és tan important, perquè ajuda a fer-la accessible a tothom. Per tal d’apropar-la a la ciutadania, el Centre Cívic Guinardó i el seu projecte Aula 141, organitzen durant el mes de març una sèrie d'activitats per a tothom que tingui curiositat i inquietud per la ciència.

La primera activitat del mes al centre cívic són les Xerrades quàntiques, que tindran lloc el pròxim 15 de març. En aquest esdeveniment impulsat per l’entitat Sopa de Partícules es presentaran temes científics de forma dinàmica i entretinguda mitjançant presentacions d’un màxim de 10 minuts. Ponències exprés amb continguts del tot diversos. Una oportunitat única per aprendre d'una manera divertida, lleugera i engrescadora. 

Si pensem en què és la ciència, la imatge d’una ciutat no és el primer que ens ve al cap. Tot i això, Barcelona és una urbs on hi ha exemples vius i visibles del que és una metròpoli científica. El 29 de març Barcelona científica o com fer un recorregut científic pels seus carrers us mostrarà els edificis i infraestructures que ho corroboren. Amb l’ajuda de Carlos Acosta, doctor en història de la ciència, seguireu un recorregut virtual pels indrets de la ciutat on descobrir la ciència que s'ha fet i es fa a Barcelona. Una oportunitat per aprendre les característiques de l'entorn que ens envolta i el que ha suposat al llarg de les dècades.

Una de les altres iniciatives que proposa el centre cívic té l’espai exterior com a protagonista. Les Jornades del Cosmos, que tindran lloc els dies 1 i 2 d'abril, aproparan el cosmos i les seves particularitats a les persones assistents. Amb aquesta primera edició, podreu participar en tallers i interactuar amb personalitats expertes en cosmologia com Joan Anton Català, Saül Pascual, o Miquel Santasusana, entre altres.  

Una oportunitat per compartir la passió per la ciència amb altres persones i aprendre i divertir-se al mateix temps amb propostes per a tots els gustos. Tota la informació detallada de les activitats en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 15 març 2023
  • Comparteix