Tornar

Ciència jove

Ciència jove

Un cicle de xerrades participatives sobre la recerca que ens permetrà encarar el canvi climàtic i altres grans reptes.

És possible conciliar el coneixement de quelcom tan pertorbador com el canvi climàtic amb la diversió? La resposta és sí i per demostrar-ho la Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud Lasarte ha organitzat un cicle de xerrades on, fent ús de la diversió, vol acostar al públic juvenil la recerca que s’està duent a terme per afrontar grans reptes de futur. Tots els dilluns de l’1 de febrer al 15 de març, el cicle Ciència jove, convida a nois i noies d’entre 12 i 18 anys a endinsar-se a la recerca més capdavantera.

La humanitat sempre s’ha formulat moltes preguntes. Gràcies a la ciència, ha anat trobant un munt de respostes al llarg dels anys, mentre que algunes romanen inconcluses i segueixen essent motiu d'hipòtesis, recerques i debats. A més, cada resposta genera noves qüestions que fan que la ciència i la societat segueixin endavant. Avui, un bon nombre de les preguntes que volem resoldre tenen a veure amb la situació de canvi climàtic que estem vivint. El cicle Ciència jove plasma algunes d’aquestes qüestions. Llur programa inclou xerrades sobre els possibles escenaris per al 2050 en un context de canvi climàtic, la relació d’aquest fenomen global amb la major freqüència i severitat de tempestes i inundacions, l’impacte de la qualitat de l’aire en la salut de les persones, l’estat de conservació dels rius i la seva biodiversitat, els problemes derivats de la creixent contaminació lumínica i què s’està fent a Barcelona per fer front a l’emergència climàtica.

Les xarrades les condueixen persones expertes en cada temàtica i busquen la difusió de coneixements sobre totes aquestes qüestions que afecten el nostre dia a dia i ens impliquen de manera tant personal com col·lectiva. Una implicació que requereix prendre consciència i coneixement científic per poder adquirir sentit crític i adoptar hàbits responsables. Les xerrades participatives volen aconseguir millorar la manera del públic jove de comprendre què passa al nostre voltant, com ens influeix i per què es produeixen aquests fenòmens. Un exercici d’empoderament per posar en perspectiva la realitat ambiental i com la ciència pren un paper clau en les accions per fer front als canvis.

Podeu consultar el programa aquí.


 

Data de publicació: Dilluns, 15 Febrer 2021
  • Comparteix