Tornar

Persones observant pantalles amb diferents imatges.

Cinema creat amb IA

Un festival per conèixer la implicació de la tecnologia en els processos creatius en el món cinematogràfic.

La intel·ligència artificial ha entrat de ple a les nostres vides i, amb el temps, s’acabarà d’establir com un dels mitjans per facilitar-nos-la. Aquesta tecnologia ha començat a tenir incidència fins i tot en el món de les arts, aquell camp on es pensava que no arribaria. El +RAIN Film Fest és el primer festival europeu de propostes audiovisuals generades amb intel·ligència artificial. Un cicle de produccions internacionals que formarà part de l’edició d'enguany del Sónar+D 2023 i que tindrà lloc el dimecres 14 de juny al campus del Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. 

La implementació de la tecnologia pot suposar un abans i un després en el procés creatiu, ja que els passos a l’hora de crear històries poden evolucionar dràsticament amb l’ús de la IA. L’objectiu del festival es basa a explorar com la narrativa fílmica pot variar, quines són les vertaderes possibilitats i fins a quin punt existeixen alteracions ètiques, polítiques o jurídiques quan s’usen eines d’aquesta mena per fins artístics. 

Pel que fa a la cartellera, el festival comptarà amb creacions com January, Kiss/Crash, o Of Youth, són alguns dels títols de les onze propostes que es presenten a la secció competitiva del certamen. A més de les projeccions, la jornada comptarà amb xerrades, col·loquis, taules rodons i espais de networking, així com espais musicals relacionats amb l’electrònica.

Endinseu-vos en el món de les creacions de la IA que conviuen amb l’art del cinema, una proposta perfecta per conèixer quines són les possibilitats del futur. Tota la informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 07 Juny 2023
  • Comparteix